RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Ceļvedis „Another Travel Guide Rīga” iznāk japāņu valodā

Ceļvedis „Another Travel Guide Rīga” iznāk japāņu valodā
KRUSTTEVS.COM · 14.06.2012. 11:07

Pilnveidojot arvien plašāka ārvalstu ceļotāju loka priekšstatu par Rīgu kā aizraujošu tūrisma galamērķi un piesaistot arī Austrumāzijas iedzīvotāju uzmanību, turpmāk alternatīvais ceļvedis „Another Travel Guide Rīga” būs pieejams arī japāņu valodā. Par godu šim notikumam 19.jūnijā Latvijas vēstniecībā Japānā notiks prezentācijas pasākums.

 

Grāmatas-ceļveža mērķis ir mainīt ārvalstu ceļotāju priekšstatu par Rīgu, rosināt palūkoties uz Latvijas galvaspilsētu no pavisam cita skatu punkta, nekā ierasts, un ieraudzīt pilsētu visā tās daudzveidībā - no simboliskām pilsētas zīmēm līdz nomaļu pērlēm un tikai pazinējiem zināmām vietām. Pateicoties sadarbībai ar japāņu mākslas un kultūras grāmatu izdevniecību „Doyosha”, turpmāk arī japāņu valodā runājošie ceļotāji varēs iepazīt Rīgas interesantākās, neparastākās un zīmīgākās vietas no zinātāja skatupunkta.

 

Viena no „Another Travel Guide Rīga” japāņu izdevuma iniciatorēm ir latviete Arta Tabaka, kas jau vairākus gadus dzīvo Tokijā, studē kino maģistrantūrā Nihonas Universitātes Vizuālo mākslu nodaļā un sadarbojas ar izdevniecību „Doyosha”.

 

„Tokijā ļoti bieži nākas dzirdēt jautājumu – kur ir Rīga? Kā tur izskatās? Kas tur notiek? Fakts, ka japāņu valodā nav izdota neviena grāmata par Rīgu, arī radīja ideju par tās veidošanas nepieciešamību. Iepazīstoties ar „Another Travel Guide Rīga”, sapratām, ka tas pilnībā atbilst mūsu priekšstatam par lielisku Rīgas ceļvedi. Gan informatīvi, gan vizuāli,” teic A.Tabaka.

 

Pirmais "Another Travel Guide Rīga" ceļvedis tika izdots 2009.gada nogalē angļu valodā. Vēlāk tas iznāca arī krievu un vācu valodās, tādējādi japāņu būs jau ceturtā valoda, kādā tas pieejams. Balstoties uz lielo ceļotāju interesi un pieprasījumu, ceļvedis jau piedzīvojis divus atkārtotus izdevumus angļu valodā, bet šā gada maijā tas atkārtoti izdots arī krievu valodā. Lai ceļveža saturs atbilstu pilsētvides aktualitātēm, tā veidotāji papildina katru atkārtoto izdevumu.

 

„Another Travel Guide Rīga” ir gan rokasgrāmata, kas apkopo informāciju par labākajām viesnīcām, muzejiem, kultūras objektiem, kafejnīcām, restorāniem, veikaliem un rīdzinieku paradumiem, gan arī stila grāmata ar māksliniecisku vērtību, kas demonstrē citādu, radošu vizuālo domāšanu un kardināli atšķiras no ierastajiem tūrisma ceļvežiem.

 

Grāmatas-ceļveža koncepta autori ir modes un ceļojumu žurnāliste Una Meistere, mākslas kritiķe un kuratore Daiga Rudzāte un mākslinieks Kirils Kirasirovs. „Another Travel Guide Rīga” izdevēji ir interneta žurnāls neatkarīgiem ceļotājiem „www.anothertravelguide.com”" un kultūras projektu aģentūra „Indie”.