RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Latvijā nopērkams ekskluzīvs „polšs” par 3000 dolāru

Latvijā nopērkams ekskluzīvs „polšs” par 3000 dolāru
KRUSTTEVS.COM · 19.07.2012. 23:01

Rīgā nopērkama unikāla „elit™ by Stolichnaya®: The Himalayan Edition” degvīna pudele, kādas pasaulē pieejamas vien 300. Katrai no pudelēm ir piešķirts unikāls kārtas numurs un vienota cena visās valstīs – 3000 ASV dolāru.

 

Tagad ekskluzīvā degvīna pudele ir pieejama arī Latvijā, tiesa gan, tikai vienā eksemplārā. „elit™ by Stolichnaya®” atšķiras no citiem luksusa klases dzērieniem gan ar savu noformējumu, gan ražošanas tehnoloģiju un izmantotajām izejvielām. Jāatzīmē, ka šis pasaules klases degvīns tiek ražots tieši Latvijā, AS „Latvijas Balzams”, informē uzņēmuma pārstāve Dana Hasana.

 

„The Himalayan Edition” izgatavošanā tiek izmantots vistīrākais kalnu ūdens, kas savākts Himalaju nekūstošajos ledājos 3000 metru augstumā virs jūras līmeņa, pašā Himalaju kalnu grēdas sirdī esošajā nacionālajā dabas parkā Langtang. Degvīna īpašo garšu nodrošina sudraba filtrācija, kas papildina četrkāršās destilēšanas un četrkāršās spirta filtrēšanas procesu caur bērza oglēm un kvarca smiltīm, tādējādi attīrot jebkādus piemaisījumus un iegūstot unikālu, dabisku sastāvu.

 

„Daudz laika veltījām, lai atrastu piemērotu ūdens avotu, un izvēles procesā palikām pie augstajiem kalnu strautiem, kas tek nacionālajā dabas parkā Langtang, Himalaju kalnu grēdā. Šis ūdens satur optimālu minerālvielu sastāvu, tā ietekmē degvīns iegūst pārsteidzoši maigu garšu. Pēc destilēšanas un filtrēšanas tiek izmantota vēl viena unikāla attīrīšanas tehnoloģija ar dziļās sasaldēšanas palīdzību: degvīnu sasaldē līdz mīnus 18 grādiem pēc Celsija skalas, un šķidruma blīvums palielinās. Pēc tam pēdējā filtrācijas stadijā tiek atdalīti visi liekie piemaisījumi, kas varētu ietekmēt garšu. Šo izejvielu un ražošanas tehnoloģiju rezultātā tiek iegūts 40 grādu stiprs, pasaules uzmanību piesaistošs degvīns „elit™ by Stolichnaya® The Himalayan Edition”,” ekskluzīvā dzēriena tapšanas procesu skaidro „Latvijas Balzama” zīmola direktors Valters Kaže.

 

Ekskluzīvās degvīna pudeles no Bohēmijas kristāla gatavojuši pieredzējuši stikla pūtēji. Papildu ekskluzivitāti piešķir arī komplektā ietilpstošais korķis, pudele un ledus cirtnis, kas rotāti ar īstu zeltu. Arī pudeļu etiķetes ir izgatavotas ar īpašu zelta spieduma metodi. Vērtīgo degvīna pudeli un to aksesuārus ieskauj ar rokām izgatavota grieķu riekstkoka kaste, kuras iekšpusē iegravēts unikālais kārtas numurs.

 

Latvijā vienīgo pieejamo „elit™ by Stolichnaya® The Himalayan Edition” iespējams iegādāties veikalā „Spirit & Wine Outlet”. Kas atrodas tirdzniecības centrā „Spice Home”.