RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Ar sociālu projektu aicinās precēties Likteņdārzā

Ar sociālu projektu aicinās precēties Likteņdārzā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 26.11.2012. 14:07

Atbalstot Latvijas Likteņdārza tapšanu, tirdzniecības centrs Galerija Centrs Ziemassvētkos un gadu mijā īstenos īpašu sociālu projektu – Baltā.Skaistā.Liktenīgā. Tās mērķis ir popularizēt jaunu un unikālu iespēju – laulību ceremoniju rīkošanu Likteņdārzā.

 

Projekts tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, t/c Galeriju Centrs un papīra vairumtirgotāju Antalis, tā organizatori vēlas atgādināt sabiedrībai par šo brīnišķīgo vietu Daugavas krastā - Likteņdārzu, un ar jauno modes mākslinieku rokām radīt iedvesmas salu tepat, Rīgā. Izstādē būs aplūkojami jauno modes mākslinieku darinātie tērpi ar konceptu - Baltā.Skaistā.Liktenīgā. Kā vizualizācijas izstādei tiks izmantotas mākslinieciski veidotas fotogrāfijas, kas attēlos kāzu rituālu sajūtas Likteņdārzā. Paredzēts, ka mākslinieki veidojot izstādi izmantos dažādu papīru, kas noteikti būs baltā krāsā un rotās Rīdzenes ielu īpaši pasakainu. Izstādes Baltā.Skaistā.Liktenīgā atklāšana notiks maģiskajā datumā - 12.12.12, ko daudzi jaunie pāri izvēlējušies par savu laulību datumu, un to varēs skatīt uz Rīdzenes ielas, līdz pat 2013.gada 6.janvārim. Atklāšanas pasākumā būs iespējams tikties ar tērpu un Likteņdārza idejas autoriem.

 

Latvijas Mākslas akadēmijas Modes mākslas katedras vadītājs prof. Aigars Bikše: „Uzdevums ar kādu saskaras jaunie modes dizaineri izstādē Baltā.Skaistā.Liktenīgā, ir interesants un izaicinošs. Risinot papīra tērpa tektonisko veidolu un tēla struktūru, mākslinieku uzdevums ir pārkāpt tērpa kā valkājama un funkcionāla izstrādājuma robežas. Tērps tiek būvēts kā arhitektonisks objekts, vienlaikus saglabājot cilvēka ķermeni kā galveno.“

 

Pašlaik Likteņdārzā tiek īstenoti vairāki projekti, kas nodrošina tā attīstību un pilnveidi. Likteņdārza koncepcijas pamatā ir tautas atmiņa un domas par nākotni, dārzs tiek veidots kā dāvana savai valstij simtajā dzimšanas dienā. Kāzu ceremoniju rīkošana Likteņdārzā ir tiešā veidā saistīta ar nākotnes Latvijas vīziju, jo tās pamatā ir jaunas ģimenes veidošana. Jau tagad Likteņdārzā ir iespējams iestādīt kociņu, pasūtīt bruģakmeni ar savu vārdu un uzvārdu, atstāt vēlējumu vēlējumu sienā. Kāzu rīkošana Likteņdārzā būs jauns projekts, kas papildinās jau esošās aktivitātes Likteņdārzā.

 

„Galerijai Centrs ir liels prieks aktualizēt Latvijas Likteņdārza jauno projektu. Izstādes Baltā.Skaistā.Liktenīgā atklāšana notiks maģiskajā datumā – 12.12.12., visā Latvijā, pēc dzimtsarakstu reģistra datiem, šajā laikā laulāsies aptuveni 180 pāru. Mums ir prieks par Likteņdārza jauno iniciatīvu stiprināt ne tikai Latvijas pagātni, bet arī tās nākotni,” atzīst t/c „Galerija Centrs” vadītāja Zita Siliņa.