RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Svētkus var baudīt arī vienatnē – 10 PADOMI, KĀ!

Svētkus var baudīt arī vienatnē – 10 PADOMI, KĀ!
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
Linda Goldmane · 22.12.2012. 09:22

Plašā reklāmu ažiotāža, īpaši svētku laikā, liek mums domāt, ka vienīgais veids, kā gūt svētku prieku ir pavadīt to kopā ar ģimeni un mīļajiem. Patiesībā, viss slēpjas tikai cilvēka attieksmē. Būt vienam nebūt nenozīmē būt vientuļam.

 

Apkārt ir neskaitāmi daudz lietu un iespēju, ko cilvēks var izbaudīt, būdams viens šajā svētku laikā. Galvenais domāt pozitīvi un pēc iespējas vairāk izvairīties no negatīvajām domām.

Lūk, 10 padomi, kuri spētu palīdzēt pilnvērtīgi pavadīt svētku laiku arī vienatnē.

 

1. Nepaliec viens, izsūti uzaicinājumus!  
Esi aktīvs. Sazvani draugus, kuri arī varētu būt vieni un noorganizējiet brīvdienu vakariņas, sadalot maltītes sagatavošanas pienākumus. Cilvēki, kuri, dažkārt, jūtas vientuļi ar nepacietību gaida Ziemassvētkus, jo katru gadu šos svētkus viņi svin gan ar jauniem, gan veciem draugiem. Nedomā, ka visi cilvēki, kurus pazīsti, būs aizņemti svētkos. Viņi noteikti priecātos un būtu pateicīgi par šo iespēju pavadīt laiku kopā ar citiem.

 

2. Pieņem ielūgumus!   
Neizgudro neesošu ģimenes sapulces sanākšanu, kad cilvēki jautā par taviem plāniem. Esi godīgs un saki, ka tādu tomēr nav. Godīgumu ikviens novērtēs. Kāds noteikti sirsnīgi uzaicinās pievienoties kādā no brīvdienu maltītēm vai īpašiem izbraucieniem.

 

3. Apsver domu par sabiedrību kopā ar suņiem   
Tā var šķist neparasta ideja, piedāvāt saviem draugiem pieskatīt viņu suni, tādā veidā iegūstot sev labu kompāniju! Ideja, galvenokārt, nostrādās, ja patīk suņi un droši var saukt sevi par viņu labāko draugu. Noteikti spēsi izdarīt milzīgu pakalpojumu gan sev, gan saviem draugiem. Suns var būt laba kompānija, ar kuru var pavadīt lielisku laiku, īpaši garos, tumšos ziemas vakaros. Iespējams, staigājot kopā ar suni, vari satikt savu sapņu sievieti, kuru jau sen esi meklējis.


4. Izdari apņemšanos   
Noteikti izmanto izdevību, lai apdomātu Jaunā gada apņemšanos. Šis ir ideāli piemērots laiks, lai novērtētu savus tālākos mērķus un apdomāt darbības plānu, lai tos pēc tam sasniegtu. Lielākā daļa apņemšanos nepiepildās, jo tās ir pārāk plašas, nepārdomātas.

 

5. Palutini sevi!               
Ļoti daudz filmu iznāk tieši decembra mēnesī. Iegūsti intelektuālu baudu, apmeklējot jaunākās kino un teātra izrādes decembrī. Ja nevēlies sēdiet pie filmām vai izrādēs, tad droši vari pasportot vai izvēlēties sev tīkamu fizisko aktivitāti, dodoties paslidot vai svaigā gaisā apskatot izstādītās dekorācijas un svētku rotājumus. Nodarbojies ar tām aktivitātēm, kas sniedz prieku, bet kurām ikdienā nesanāk laika.   
 
6. Centies palutināt arī citus!
      
Cīnies pretī vientulībai, pārliecinoties, ka esi kopā ar citiem cilvēkiem. Piemēram, brīvprātīgi palīdzot kādā no bezpajumtnieku patversmēm, pasniedzot vakariņas, kas būtu viens no veidiem, kā uzlabot savu garastāvokli. Pavisam kas cits būtu, ja tev ir iespēja iegriezties kādā no veco ļaužu pansionātiem, lai uzlabotu vientuļu pensionāru garastāvokli.

 

7. Lasi un skaties filmas!             
Lasi vai paņem dažas filmas, kuras jau sen vēlējies redzēt. Sazinies ar draugiem, izmantojot interneta starpniecību, vai izmanto izdevību, kad vari spēlēt spēles, kā arī vari laikus nosūtīt e-pastā Jaunā gada apsveikumus. Apsver domu par nākamo atvaļinājumu. Atpūties un baudi mierīgos svētkus bez pienākumiem un dažādiem darba termiņiem.

 

8. Atvēli laiku arī ēdiena izbaudīšanai      
Apmeklē modernu restorānu, uz kuru kādu laiku jau met acis, piestāj pie delikatešu vai kulinārijas letes lielveikalā un izmēģini kādu no nacionālajiem ēdieniem. Nopērc kādu lielu bifšteku un savu mīļāko pudeli vīna. Brīvdienām atbilstošais sinonīms ir lielisks ēdiens. Kāpēc gan to neizbaudīt vienatnē?            

9.Dodies prom uz kādu laiku
      
Aizgājušais gads var būt bijis nogurdinošs, bet tas nebūt nenozīmē to, ka jāpaliek mājās vienam pašam, sameklē kādu pēdējā brīža piedāvājumu kruīza vai kūrorta brīvdienām. Ikvienam cilvēkam ir kādas nepiepildītas vēlēšanās, piemēram, ja kvēlākais sapnis ir bijis aizbraukt uz tādām pilsētām kā Tihuāna vai Lisabona, tad kāpēc to nedarīt tagad? Ja nevēlies doties nekur tālu, vari noīrēt pašā centrā viesnīcas numuru, izspēlē lomu spēli, iztēlojies, ka esi tūrists savā pilsētā, izbaudi apkalpošanu numurā.      

10. Turi galvu augsti paceltu!     
Viena no Elvisa Preslija dziesmām „Blue Christmas” palīdz ļoti daudziem cilvēkiem apkopot emocijas, domājot par svētkiem. Tas ir pilnīgi normāli, ja svētku iespaidā pēkšņi jūties nomākts, šo periodu spēsi ātrāk pārvarēt, klausoties mūziku.         

Ne visas depresijas sajūtas ir vienādas. Īpaši ziemā, cilvēki daudz cieš no saules trūkuma, tāpēc arī organismā samazinās melanīna ražošana, kā arī cilvēks neuzņem D vitamīnu. Ja neskatoties uz visiem šiem dotajiem padomiem, negatīvās domas tupina pārņemt kontroli un mainīgo garastāvokli, iespējams, ciet no depresijas. Depresijas mazināšanai nepietiks ar pāris uzmundrinošiem vārdiem. Miljoniem cilvēku visā pasaulē cieš no klīniskās depresijas.        

Izbaudi savu kompāniju! Ja jūti, ka neviens cits tavas brīvdienas nepadarīs līksmākas un gaišākas, tad izbaudi un svini šo skaistos svētkus mierīgā gaisotnē. Svarīgākais, ko vajadzētu atcerēties, ka tās ir tikai pāris dienas. Padari šīs dienas neaizmirstamas, lai arī kā tās pavadītu!