RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Māra Upmane-Holšteine aicina skolēnus "Iestumt ģitāru"

Māra Upmane-Holšteine aicina skolēnus
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 10.04.2013. 12:00

8. aprīlī, Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskolā ar skolu tūri – Radi savu sporta veidu – viesojās Latvijā vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts 2013. Pasākuma laikā ZZ Čempionāta vēstnese Māra Upmane-Holšteine kopā ar J. Endzelīna Kauguru pamatskolas skolēniem izmēģināja spēkus jaunā sporta veidā – "Iestum ģitāru".

 

Radošās sporta stundas laikā Beverīnas novada, Kauguru pamatskolas skolēni kopā ar grupas Astro`n`out solisti Māru Upmani-Holšteinu apguva jaunu sporta veidu, kurš sastāvēja no vairākiem posmiem, kuros skolēniem bija jāpielieto ne tikai savas fiziskās spējas, bet arī muzikālās zināšanas.

 

Grupas Astro`n`out  soliste Māra Upmane-Holšteine ir iepriecināta par to, ka izdevās skolēnus iedvesmot aktīvai sportošanai: „Mēs ierastajai sporta stundai piešķīrām jaunu izdomas dzirksti. Bērnu aizrautība un neviltotā sajūsma, piedaloties kopīgā sportošanā, apliecināja, ka sports un mūzika ir universāli izpausmes veidi, kuros sevi realizēt var ikviens.”

 

ZZ Čempionātu jau septīto gadu rīko Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis un šogad sacensības ir veltītas Spēkam un Prātam – diviem elementiem, kuru mijiedarbība ir svarīga skolēnu vispusīgai attīstībai. Piesakoties sacensībām, skolēni tiek aicināti izpildīt mājasdarbu un radīt pilnīgi jaunus sporta veidus, kuros apvienots kā prāta, tā arī spēka treniņš.

 

Lai iedvesmotu skolēnus mājasdarba izpildei, martā un aprīlī sabiedrībā pazīstami sportisti un mūziķi, dodas skolu tūrē Radi savu sporta veidu, kuras ietvaros dažādās Latvijas skolās vadīs radošās sporta stundas, parādot skolēniem Spēka un Prāta savstarpējo mijiedarbību.

 

Šogad par ZZ Čempionāta vēstnešiem kļuvuši sabiedrībā pazīstami sportisti un radošās profesijas pārstāvji – mūziķi un aktieri.