RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Gadskārtējā „Ielu mūzikas dienā” Rīgu pieskandina Intars Busulis un citi pašmāju ielu muzikanti

Gadskārtējā „Ielu mūzikas dienā” Rīgu pieskandina Intars Busulis un citi pašmāju ielu muzikanti
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 19.08.2013. 10:50

17. augustā Rīgas svētku ietvaros ar dažnedažādiem koncertiem vairākās vecpilsētas vietās tika aizvadīta jau trešā “Ielu mūzikas diena”, vienkopus pulcējot muzikantus no visas Latvijas.

 

Jau trešo gadu pēc kārtās Rīgas pilsētas svētku ietvaros noritēja “Ielu mūzikas diena”, kuras ietvaros muzikanti no dažādām Latvijas pilsētām pulcējās Rīgas sirdī, lai ar neskaitāmām melodijām priecētu Rīgas svētku apmeklētājus un viesus. Muzikālas performances sniedza arī svētku patrons un ikgadējs dalībnieks Intars Busulis kopā ar vienu no radošākajiem Latvijas pūšaminstrumentālistiem Vairi Nartišu, izklaidējot skatītājus ar atraktīvu trombonu priekšnesumu. Tāpat muzikanti pulcējās Tirgoņu, Audēju, Torņu, Kaļķu un Vaļņu ielās, kā arī Bastejkalnā, Berga bazārā un Kalnciema kvartālā, piedāvājot skatītājiem izvēlēties starp popa, roka, džeza un dažādu citu mūzikas stilu priekšnesumiem.

 

“Esam patiesi priecīgi, ka jau trešo gadu izdevies Rīgā īstenot šo unikālo un iedvesmojošo pasākumu - “Ielu mūzikas dienu”, kam vienkopus izdevies pulcēt muzikantus no visas Latvijas un kaimiņu zemēm. Šī diena jau atkal tikusi piepildīta ar prieku, līksmi un melodijām, vienojot pilsētas apmeklētājus draudzīgā sadziedāšanās pasākumā, ierībinot vecpilsētas bruģētās ielas un piepildot tās ar pozitīvu svētku garu,” stāsta “Ielu mūzikas dienas” producente Linda Krūkle.

 

Tāpat apsveikt “Ielu mūzikas dienas” īstenotājus bija ieradies Rīgas vicemērs un Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks: “Liels prieks, ka jau trešo gadu pēc kārtas mūzika iznāk mūsu galvaspilsētas ielās. Ceru, ka šī gadskārtējā tradīcija kļūs vēl populārāka. No sirds novēlu rīdziniekiem un pilsētas viesiem izbaudīt svētkus un smelties daudz pozitīvu emociju!”

 

“Ielu mūzikas dienas” komanda piedalījās arī Rīgas svētku ietvaros notiekošajā Kanāla regatē, iegūstot cieņpilno desmito vietu. Sacensībās “Ielu mūzikas dienas” dalībniekus pārstāvēja grupa “Inthemes”.

 

Atskatīties uz pasākuma gaitu un interesantākajiem notikumiem iespējams arī “Ielu mūzikas dienas” mājas lapā www.ielumuzika.lv/karte un sociālo tīklu Facebook (www.facebook.com/ielumuzika), Draugiem.lv (www.draugiem.lv/ielumuzika/) un Twitter (www.twitter.com/ielumuzika) lapās. Pasākums tapa sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldes, “Zaķumuižas ūdens”, “Ādažu čipsu” un “Coffee Inn” atbalstu.

 

Kā zināms, šogad Rīgas svētki norisinās no 16. līdz 18. augustam, piedāvājot plašu aktivitāšu programmu gan mākslas, teātra, mūzikas un dejas izrāžu mīļotājiem, gan tiem, kam tuvāki sporta pasākumi un dažādas atrakcijas.