RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

FOTO: Latvijas hokeja zvaigznes sacenšas meistarībā uz hokeja simulatora

FOTO: Latvijas hokeja zvaigznes sacenšas meistarībā uz hokeja simulatora
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 13.11.2013. 12:46

Vakar, 12. novembrī, Latvijas hokeja zvaigznes – Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Jēkabs Rēdlihs, Agris Saviels – kopā ar sporta žurnālistiem un hokeja entuziastiem “Zelta boulinga un skvoša centrā” atklāja Baltijā pirmo hokeja simulatoru. Pasākuma ietvaros norisinājās aizraujošs virtuālās spēles turnīrs, kurā uzvaru svinēja bijušā Latvijas izlases aizsarga Oļega Sorokina vadītā hokeja komanda.

 

Pirms starta došanas, Oļegs Sorokins iepazīstināja klātesošos ar virtuālās spēles niansēm: „Spēļu simulators, kas pie mums ir atceļojis no hokeja dzimtenes Kanādas, ir pagaidām Baltijā vienīgā šāda veida iekārta. Rokās tiek turēta īsta nūja, ar kuru jāsit pa reālu ripu. Šo iekārtu treniņu nolūkos izmanto arī profesionāli sportisti, piemēram, Nacionālajā hokeja līgā, jo simulācija ir maksimāli pietuvināta realitātei, tāpēc būtiska nozīme sacensībās ir sitienu un metienu tehnikai”.

 

Pēc svinīgās atklāšanas izlozes kārtībā tika noteiktas 2 komandas, – lai komandas būtu iespējami līdzvērtīgākas, katrā no tām bija pa 2 hokejistiem. Neliela, bet būtiska atšķirība arī pašos noteikumos – hokejistiem, gluži kā zvaigžņu spēlēs, bija jātrāpa speciāli izvietotos mērķos, savukārt pārējiem komandu dalībniekiem bija jāpārspēj vārtsargs.

 

Kā pirmais simulatorā esošajam vārtsargam pretī stājās hokeja apskatnieks Māris Zembergs, kurš lieliski tika galā ar uzdevumu un pārējiem dalībniekiem rezultāta latiņu uzstādīja ļoti augstu – 7 precīzi raidījumi no 10. Atzīmēšanas vērts ir fakts, ka šajās sacensībās dalībnieku hokeja prasme tika noskaidrota arī ģimenes ietvaros – Jēkabs Rēdlihs un viņa dzīvesbiedre Ieva bija nonākuši pretējo ierakumu pusēs, un tas sacensību garu padarīja vēl aizraujošāku.

 

Pasākuma gaitā gan Rodrigo Laviņš, gan Oļegs Sorokins neliedza padomu citiem dalībniekiem, tāpēc ar katru metienu uzlabojās rezultāti, tādējādi liekot vārtsargam aizvien biežāk izvilkt ripu no “kastes”. Sorokins, palīdzot pasākuma vadītājai, Agnesei Puriņai tikt galā ar tehniskajām hokeja niansēm, smejoties noteica, ka šī varētu būt ideāla randiņu vieta.

 

Trillera cienīgā cīņā uzvarētājs tika noskaidrots vien pašā izspēles galotnē, un katrs no izpildītajiem metieniem bija uzvaras vērts. Ar šo spiedienu vislabāk tika galā Oļega Sorokina vadītā komanda, kuras sastāvā bez kapteiņa spēlēja arī Latvijas hokeja izlases spēlētājs Agris Saviels, sporta žurnālisti Edijs Pālens, Ulvis Brože, Andris Auziņš, TV un radio seja Eduards Švāns, līdzjutējs Mārtiņš Pričins, kā arī Ieva Rēdliha – tādā veidā noskaidrojot, kurš tad ir Rēdlihu ģimenes īstais hokeja guru.

 

Vērā ņemamu pretestību uzvarētājiem izrādīja otra komanda, kuru cīņā veda Jēkabs Rēdlihs. Šajā komandā savus hokejistu mundierus spodrināja Rodrigo Laviņš, Agnese Puriņa, žurnālisti Māris Zembergs, Mārtiņš Lācis, Artūrs Vaiders, kā arī Saeimas deputāts, parlamenta hokeja izlases spēlētājs, Romāns Naudiņš un Latvijas Nacionālās operas solists, hokeja entuziasts, Jānis Apeinis.

 

Hokeja simulatora patrons, “Games 4 You” direktors Kristaps Pilsētnieks, iepazīstinot ar to uzaicinātos viesus, uzsvēra: “Jaunais spēļu simulators sevī ietver ne tikai hokeju, bet arī golfu, basketbolu un futbolu. Katrā no spēļu veidiem ir dažādas sacensību iespējas – piemēram, par spēcīgāko sitienu, precīzāko trāpījumu u.tml. Lai arī spēles vide ir simulēta, tomēr aprīkojums ir īsts.”

 

Pirms apbalvošanas ceremonijas dalībniekiem bija iespēja noskaidrot arī spēcīgākā metiena pratēju. Starp aktīvākajiem dalībniekiem bija Jānis Apeinis, Romāns Naudiņš un Oļegs Sorokins, kurš arī izrādījās spēcīgākā šķīliena autors – viņa raidītā ripa lidoja ar 144 kilometru stundā lielu ātrumu. Arī Romāna Naudiņa un Jāņa Apeiņa metieni lidoja ar ātrumu, kas krietni pārsniedza uz Latvijas ceļiem maksimāli pieļaujamo braukšanas ātrumu, tādā veidā, abi kungi lieliski nodemonstrēja savas hokejistu kvalitātes.

 

Pasākuma vadītāja Agnese Puriņa atgādināja par latviešu lielo aizrautību ar hokeju: “No šodienas spēles garšu varēsim izbaudīt ne tikai sēžot mājās pie TV ekrāna vai “Arēnā Rīga”, bet arī pašiem ņemot rokās hokeja nūju un iesaistoties rezultāta veidošanā. Šī ir lieliska iespēja katram iejusties hokejista lomā un piedalīties soda metienu izpildē – arī cilvēkiem, kuriem slidošana nesokas tik labi.”

 

Kristaps Pilsētnieks ir ļoti gandarīts par atklāšanas pasākuma norisi: “Man ir liels prieks, ka spēļu tirgotājs “Games 4 You” ir kā pionieris šāda simulatora ieviešanā ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā. Tāpat plānojam šo iekārtu izplatīt arī ārpus Latvijas un censties iekarot ārzemju tirgu. Šobrīd ļoti sekmīgi nodarbojamies ar biljarda popularizēšanu Latvijā, tāpēc ir visi priekšnoteikumi, lai arī šādas simulācijas Latvijā kļūtu vēl populārākas.”