RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Šarmantā Marika Ģederte triumfē smaržu eksperimentā

Šarmantā Marika Ģederte triumfē smaržu eksperimentā
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 14.12.2013. 10:02

Ceturtdienas, 12.decembra vakarā tirdzniecības centrā „Spice”, pulcējoties Latvijas slavenībām un modes ekspertiem, notika īpašs eksperiments, nosakot, Latvijas slavenības, kurām vislabāk piestāv vieni no pēdējiem smaržu pasaules jaunumiem – jaunie „Gucci” sieviešu un vīriešu aromāti. Tādējādi klātesošajiem tika uzskatāmi ilustrēta smaržu un cilvēku, jo īpaši to reklāmas seju saderība. Pasākuma ietvaros notika arī starptautiska smaržu ekspertes lekcija, kas ļāva ikvienam pasākuma dalībniekam nokļūt valdzinošajā, bet, kā izrādās arī sarežģītajā aromātu pasaulē un saņemt vērtīgus ieteikumus smaržu iegādei šajā pirmssvētku laikā. 

 

Interesanti, ka gan vīriešu, gan sieviešu kategorijā uzvarētāji tika noskaidroti ar būtisku atrāvienu. Tā par sieviešu aromātam "Gucci Première" atbilstošāko „seju” tika atzīta Marika Ģederte, bet par vīriešu aromātam „Made to Measure" piemērotāko tika nosaukts Andris Bulis.

 

Marikas Ģedertes vizuālajā tēlā saskatāma nenoliedzama līdzība ar aromāta starptautisko reklāmas seju, aktrisi, seriāla „Gossip Girl” zvaigzni Bleiku Laivliju (tulk. - Blake Lively) Pārējās trīs balsojuma dalībnieces – Ketija Dombrovska, Linda Leen un Amber ierindojās otrajā vietā ar ļoti līdzīgu balsu skaitu. Interesanti, ka Mariku Ģederti balsojumam izvirzīja vairāki eksperti.

 

Savu pamatojumu sniedza Aļona Bauska: „Aiz šķietami bohēmiska dīvas izskata, kuru iemieso šo smaržu flakoniņš - slēpjas kautkas ļoti noslēpumains. Šis nav infantīls aromāts, tur ir kaut kas vairāk. Tas, manuprāt, piestāvētu sievietei ar stingru raksturu, izteiktām līderisma spējām un pašparliecinātību. Šis noteikti ir stipras sievietes aromāts. Man ar šīm smaržām asociējas Marika Ģederte.”

 

Tirdzniecības centra „Spice” direktore Iveta Lāce vispirms ar prieku uzņēma klātesošo aplausus savā vārda dienā un izteica patiesu prieku par to, ka beidzot ir parādījies šāds lielisks aromāts izteiksmīgām blondīnēm.

 

Pati Marika Ģederte, kura uz pasākumu bija ieradusies kopā ar savu vīru, uzņēmēju Ģirtu Ģedertu bija patiesi aizkustināta par jauniegūto titulu, jo abi ar dzīvesbiedru tiešio pasākuma dienā svinēja savu 16. kāzu gadadienu. "Ekspertu un visu balsojuma dalībnieku vērtējumu uztvēru kā brīnišķīgu dāvanu kāzu gadadienā. Jāatzīst, ka esmu konservatīva attiecībā uz smaržām. Kad atrodu kādu „savu” aromātu, ilgi pie tā turos. Bet šis jaunais aromāts mani tik tiešām ir uzrunājis un esmu pārliecināta, ka tas kļūs par „manējo”,” pasākuma laikā atklāja Marika Ģederte.

 

Savukārt kā vīriešu aromātam atbilstošāko Latvijas „seju” pasākuma dalībnieki balsojumā atzina aktieri Andri Buli. Pats Andris Bulis pasākumā atzina, ka ir ne tikai pārsteigts, bet pat pagodināts par šādu atzinumu: „Aromāta starptautiskā reklāmas seja Džeimss Franko (tulk. -James Franco) ir viens no maniem mīļākajiem aktieriem. Nekad nevarēju iedomāties, ka arī šādā ampluā mēs varētu būt kolēģi.”

 

Slavenības, kas vislabāk atbilstu jaunajiem aromātiem, atlasīja ekspeti - Aļona Bauska, Latvijas modes zīmola "QooQoo" dizainere, Elīna Dobele, apavu dizainere un "ZoFA" ateljē īpašniece, Jeļena Vlasova, "L'Officiel Latvija" galvenā redaktore, Māra Baltmane-Rimicāne, žurnāla "Pastaiga" skaistuma redaktore un bloga par kosmētiku un parfimēriju „insiders.lv” autore, frizieris Pērs. Balstoties uz viņu balsojumu, pasākuma laikā ikvienam klātesošajam bija iespēja atdot savu balsi par kādu no četrām ekspertu atlasītajām sievietēm un vīriešiem. Kā sieviešu aromātam "Gucci Première" atbilstošākās tika izvirzītas dziedātājas Linda Leen un Amber, pasākumu vadītāja un TV dīva Ketija Dombrovska, kā arī uzņēmēja un mentore, „Miss Universe 2008” Marika Ģederte. Savukārt sportisti Sandis Ozoliņš un Martins Dukurs, kā arī aktieri Andris Bulis un Rihards Lepers, kandidēja tikt pielīdzinātiem Latvijas „sejai” vīriešu aromātam "Gucci Made to Measure".

 

Smaržu eksperte iesaka smaržas mīļotajai iegādāties ar citas dāmas palīdzību

Pasākumu atklāja starptautiska smaržu eksperte Helēna Merila (tulk. - Helen Merila), ļaujot klātesošajiem uzzināt par pasaulē slavenu cilvēku biežāk lietotajām smaržām un dažādo smaržu aromātu izcelsmi, skaidrojot smaržu saderību ar cilvēka personību un vizuālo tēlu, kā arī sniedzot ieskatu tajā, kādus signālus par sevi nododam apkārtējiem, izvēloties katru no smaržu notīm.

 

Eksperte arī dalījās ar vērtīgiem padomiem, kas var noderēt šajā pirmssvētku laikā, kad viena no iecienītām dāvanām mīļajiem ir tieši smaržas. Helēna Merila atklāja, ka vīriešiem, dodoties iegādāties aromātu, jābūt ļoti uzmanīgiem, jo viņu smaržas izjūtas stipri atšķiras no sieviešu izjūtām, tādēļ labāk tomēr, ja aromātu mīļotajai palīdz izvēlēties kāda dāma. Tāpat, nekādā gadījumā vīrieši nedrīkstētu aromātu „testēt” uz savas ādas, jo vienas un tās pašas smaržas uz vīrieša un sievietes ādas radīs pilnīgi atšķirībus aromātus. Te atkal, Helēna Merila iesaka lūgt palīdzību kādai daiļā dzimuma pārstāvei.

 

Vēl būtiski ņemt vērā, ka, dodoties iegādāties smaržas, pašam nevajadzētu lietot nekādu aromātu, jo arī tas var radīt maldīgu iespaidu par patieso noskatītā flakoniņa smaržu. Vislabāk šo pirkumu izdarīt no rīta vai pēcpusdienā, kad oža darbojas visdabiskāk.

 

 

Pēc četru dažādu aromātu pasmaržošanas, ožai nepieciešama atpūta, lai turpinātu uztvert visas nianses. Un Helēna Merila noteikti iesaka arī nesteigties ar smaržu izvēli, veltīt vismaz stundu dažādu aromātu baudīšanai. Vislabāk, ja ir iespēja smaržu testeri paņemt līdzi un sajust tā aromātu arī pēc neilga laika un dažādās vidēs.