RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Pie 'Origo' būs apskatāma sporta fotogrāfa Zigismunda Zālmaņa izstāde 'Ceļā uz Olimpu'

Pie 'Origo' būs apskatāma sporta fotogrāfa Zigismunda Zālmaņa izstāde 'Ceļā uz Olimpu'
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 17.01.2014. 18:35

Sākot ar šā gada 17. janvāri – trīs nedēļas pirms 2014.gada Ziemas Olimpisko spēļu atklāšanas – Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra „Origo” būs apskatāma sporta fotogrāfa Zigismunda Zālmaņa lielformāta fotogrāfiju izstāde „Ceļā uz Olimpu”.

 

Atzītais sporta fotogrāfs Zigismunds Zālmanis piedāvā ieskatu dažādu disciplīnu sportistu grūtajā, bet iedvesmojošajā ceļā uz Olimpisko spēļu goda pjedestālu. „Izstādē būs apskatāmas aptuveni 44 fotogrāfijas, kuras tapušas sākot ar 2006. gada Turīnas Olimpiskajām spēlēm. Arī šogad došos uz Sočiem iemūžināt olimpisko hokeja spēļu mirkļus,” stāsta izstādes autors.

 

„Priecājamies, ka olimpiskais sacensību gars būs sastopams ne tikai Sočos un mūsu televizoru ekrānos, bet arī pašā pilsētas sirdī – Stacijas laukumā. Mūsu 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visa gada garumā tiek izstādītas dažādas lielformāta foto izstādes, atspoguļojot Latvijai nozīmīgus mirkļus – arī Ziemas Olimpiskās spēles nav izņēmums. Izstāde tiks nodota rīdzinieku un pilsētas viesu vērtējumam reizē ar „Rīga 2014” atklāšanu, tādējādi dodot ieguldījumu kopējā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumu virpulī,” norāda t/c „Origo” vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

 

Zigismunds Zālmanis ir viens no pieredzējušākajiem Latvijas sporta fotogrāfiem, strādājis vairākās Olimpiskajās spēlēs un nozīmīgos turnīros. Savas profesionāļa gaitas sācis pirms 30 gadiem laikrakstā „Sports” kā sporta fotoreportieris. Šobrīd Z.Zālmaņa profesionālās gaitas saistās ar KHL līgas fotografēšanu ziemas laikā un regbija un velosporta iemūžināšanu vasarā. 2011. gadā Zigismundam Zālmanim ar Triju Zvaigžņu ordeņa kapitula lēmumu piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis par nopelniem Latvijas labā.