RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Rīgas brīvostas studentu konkursā augstāko atzinību saņem Latvijas Jūras akadēmijas komanda

Rīgas brīvostas studentu konkursā augstāko atzinību saņem Latvijas Jūras akadēmijas komanda
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 11.04.2014. 16:14

Vakar, 10. aprīlī, noslēdzās jau trešais Rīgas brīvostas pārvaldes organizētais studentu radošo projektu konkurss „Osta pilsētai”, kurā laurus plūca Latvijas Jūras akadēmijas studentu projekts „Rīgas Brīvostas infrastruktūras attīstībai”.

 

Šogad studentu konkursā lielāko punktu skaitu saņēma Latvijas Jūras akadēmijas 4. kursa studenti Jānis Miglāns un Raivis Krastiņš, kas prezentēja savu ideju, kā attīstīt Rīgas brīvostas infrastruktūru, liekot lietā neizmantoto potenciālu un veicinot izaugsmi konteineru terminālos. Nākamajā vietā ierindojās Rīgas Tehniskās universitātes 3. kursa studentes Anna Gruzinska un Jūlija Jekimova, iepazīstinot ar pasākumu plānu Rīgas Brīvostas vietējās komunikācijas un sabiedrības līdzdalības sekmēšanai Ostas attīstības jomā, bet atzinību ieguva Latvijas Lauksaimniecības 4. kursa studenti Agris Bodnieks un Mārtiņš Cēsnieks, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes 3. kursa studentes Oļesja Aļeksova un Anastasija Potapova.


"Lieliski apzināties, ka mūsu valstī aizvien ir daudz sevi pierādīt gribošu jauniešu, kas tā vietā, lai atpūstos, ir gatavi ieguldīt savu brīvo laiku, lai radītu jaunas idejas un izstrādātu konstruktīvus plānus, kas sekmētu ostas, līdz ar to arī valsts attīstību. Rīgas brīvosta ir viens no Latvijas dzinējiem, kas paver plašas izaugsmes iespējas sadarbībai ar daudziem starptautiskiem tirgiem, veicinot Latvijas atpazīstamību un tēla spodrināšanu arī tālākos ūdeņos," stāsta konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas brīvostas valdes loceklis Ivars Jakovels.

.
Savukārt žūrijas komisijas locekļi – Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes profesors Māris Purgailis un  Rīgas Tehniskās universitātes MBA studiju programmas Inovācijas un uzņēmējdarbība direktors un Starptautisko programmu nodaļas direktors Modris Ozoliņš vienbalsīgi atzina, ka studentiem darbu izveides procesā krietni vien jāpiedomā ne vien pie darbu vizuālā noformējuma, bet vairāk jāiedziļinās tieši augstvērtīga satura radīšanā, jo tieši tas, nevis estētiskais aspekts, ir svarīgākais izstrādājot kvalitatīvu ideju, kas būs spējīga izdzīvot no paaudzes paaudzē.


"Šis konkurss ir vēl viens pierādījums tam, cik svarīgi ir novērtēt mums apkārt esošos līdzcilvēkus un vērīgi ieklausīties jo īpaši pasniedzēju sniegtajos padomos. Jau piedaloties šajā konkursā, visi dalībnieki ir sasnieguši jaunas virsotnes, un domāju, ka arī žūrijas izteiktie komentāri palīdzēs nākotnē daudz kritiskāk izvērtēt savus darbus un radīt daudzas jaunas un progresīvas idejas,” pastāstīja Anete Zvaigzne, pirmā studentu konkursa uzvarētāja.


Konkurss notika divās kārtās. Pirmajā kārtā studenti iesniedza rakstu darbus par dažādām ar ostu saistītām tēmām, savukārt finālā bija komandu sacensība: labāko darbu autori uz vietas prezentēja un aizstāvēja savas idejas kompetentas žūrijas priekšā. Tās sastāvā bija žūrijas komisijas priekšsēdētājs un Rīgas brīvostas valdes loceklis Ivars Jakovels, Latvijas Jūras akadēmijas rektors Jānis Bērziņš, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes profesors Māris Purgailis, Rīgas Tehniskās universitātes MBA studiju programmas Inovācijas un uzņēmējdarbība direktors un Starptautisko programmu nodaļas direktors Modris Ozoliņš un pirmā studentu konkursa „Osta pilsētai” uzvarētāja Anete Zvaigzne.


Izglītojošo konkursu ciklu "Osta pilsētai" Rīgas brīvostas pārvalde uzsāka 2012.gada pavasarī. Kopumā notikuši jau pieci konkursi – trīs, kuros savas radošākās idejas aizstāvēja studenti, bet divi– kurā piedalījās vecāko klašu skolēni.