RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Konjaka izvēlē Latvijas iedzīvotāji vadās pēc garšas un zīmola

Konjaka izvēlē Latvijas iedzīvotāji vadās pēc garšas un zīmola
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 03.12.2014. 12:25

Lielākā daļa jeb 71% Latvijas iedzīvotāju kādā no dzīves gadījumiem labprāt izvēlas baudīt konjaku. Tas visbiežāk tiek baudīts īpašos gadījumos, bet izvēlēts vadoties pēc garšas niansēm un iecienītākā zīmola, secināts Hennessy un pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā.

 

Nereti konjaka malkošana tiek saistīta ar īpašiem notikumiem, kas atzīmēti radu un draugu lokā – 40% respondentu šo dzērienu labprāt bauda saviesīgos ģimenes pasākumos, teju trešā daļa - divatā ar sev tuvu cilvēku, bet katrs desmitais – kultūras pasākumos. Savukārt gados jaunākie – 25 līdz 34-gadīgie - iedzīvotāji daudz labprātāk konjaku izvēlas baudīt, izklaidējoties klubos, bāros vai ballītēs.

 

Izvēle par labu konjakam, nevis citiem alkoholiskajiem dzērieniem, visbiežāk tiek izdarīta tā būtiskāko priekšrocību – kvalitātes un garšas dēļ. Savukārt teju katrs piektais Latvijas iedzīvotājs konjaku izvēlas pēc zīmola, 12% šī dzēriena cienītāju paļaujas uz draugu un paziņu rekomendācijām, bet 14% pievērš uzmanību akciju piedāvājumiem un konjaka cenai.

 

Novērtējot konjaka izcilo kvalitāti, lielākā daļa jeb 78% Latvijas iedzīvotāji to visbiežāk iecienījuši malkot tīrā veidā, bet teju katrs desmitais dzērienu jauc kokteiļos vai kopā ar sulu. Lai arī visbiežāk konjaka cienītāju vidū ir stiprā dzimuma pārstāvju, tomēr šo dzērienu novērtē arī sievietes, un divas reizes biežāk kā vīrieši bauda to kopā ar citiem dzērieniem. Konjaka jaukšana kokteiļos ir salīdzinoši jauna tradīcija, un tā ar katru gadu gūst arvien lielāku popularitāti dažādu alkoholisko dzērienu cienītāju vidū.

 

23% respondentu norādījuši, ka konjaks reizē arī demonstrē tā baudītāja statusu sabiedrībā. Hennessy īpaši iecienījuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 44 gadiem, starp kuriem 54% priekšroku dod tieši šim konjaka zīmolam. Tie visbiežāk ir labi situēti ekonomiski aktīvie iedzīvotāji ar augstāko izglītību. “Tipiskais” konjaka baudītājs dzīvo Rīgā, ir precējies un no plašā alkoholisko dzērienu sortimenta izvēlas Hennessy.

 

Aptauja par Latvijas iedzīvotāju konjaka lietošanas paradumiem veikta šī gada novembrī, un tajā piedalījās 742 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Zīmola Hennessy oficiālais pārstāvis Latvijā ir SIA “PRIKE Latvija”, kas ir pasaules vadošo alkoholisko dzērienu ražotāju DIAEGO un Moët Hennessy produktu grupas oficiālais izplatītājs Latvijā.