RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Ar skaļām ovācijām izskanējis starptautiskais koncertšovs Hennessy Artistry

Ar skaļām ovācijām izskanējis starptautiskais koncertšovs  Hennessy Artistry
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 07.12.2014. 11:35

Piektdien, 5. decembra vakarā īpaši izmeklētas publikas aplausu un ovāciju pavadībā izskanējis starptautiskais koncertšovs Hennessy Artistry, kas Rīgā norisinājās jau ceturto gadu. Pēc labākajām Hennessy Artistry tradīcijām, pasākumā uz vienas skatuves satikās dažādu valstu un žanru pārstāvji, sniedzot pasākuma viesiem ekskluzīvu iespēju vienā vakarā izbaudīt leģendārās deju mūzikas zvaigznes Sonique, igauņu elektrisko vijoļu trio Violina un pašmāju talantīgā mūziķa Mārtiņa Ruska priekšnesumus. Elektrizējošie priekšnesumi un vizuālais šovs tika papildināti ar meistarīgi pagatavotiem Hennessy Very Special kokteiļiem, tā iemiesojot īsteno Hennessy Artistry būtību – mākslu miksēt, sapludināt un jaukt ierastās robežas.

 

Mūziķu spilgtos priekšnesumus papildināja elpu aizraujošs vizuālais šovs, kura vajadzībām Coyote Fly skatuve pēdējās nedēļas laikā tika teju pilnībā pārbūvēta. Vīzija par izcilu vizuālo šovu un milzīgais darbs, kas tika ieguldīts tā sagatavošanā, attaisnojās – koncertšova viesu – sabiedrībā labi zināmu cilvēku, labas atpūtas, mūzikas un konjaka cienītāju - ovācijas to skaļi apliecināja vēl ilgi pēc pēdējo nošu izskanēšanas.

 

Vakara krāšņo baudījumu buķeti papildināja arī meistarīgi pagatavoti Hennessy Very Special kokteiļi – Latvijā strauji popularitāti gūstošs konjaka baudīšanas veids, kas citur pasaulē ticis praktizēts jau kopš 19. gadsimta. Vairākiem no koncertšova viesiem, tajā skaitā dziedātājam Mārtiņam Ruskim, šī bija pirmā konjaka kokteiļu izgaršošanas reize.

 

Koncertšovu apmeklējušais  TV raidījumu vadītājs Renārs Zeltiņš stāsta, ka īpaši vēlējies uz lielās skatuves redzēt tieši Sonique uzstāšanos: “Savos “jaunības gados” biju ļoti iecienījis Sonique mūziku, un viņas uzstāšanās bija tiešām lieliska.” R.Zeltiņš arī norāda, ka pasākuma nepiespiestā atmosfēra ļāvusi atraisīties un baudīt gan mūziķu priekšnesumus, gan patīkamu atpūtu: “Atmosfēra un publikas atdeve bija fantastiska – visi klātesošie tiešām parūpējās, lai vakars būtu lielisks!”

 

Hennessy Artistry koncertšovu klātienē bija iespēja baudīt sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, labas atpūtas, mūzikas, kultūras un konjaka cienītājiem. Apmeklētāju starpā bija sastopama Andele Mandele dibinātāja Līva Jaunozola, TV raidījumu vadītājs Renārs Zeltiņš, Street Burger īpašnieks Aleksandrs Vēvers, modes žurnāliste Una Ulme-Sila, stiliste Iveta Vecmane, draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks, 4finance izpilddirektors Toms Jurjevs un citi.

 

Turpinot pirms četriem gadiem iesākto tradīciju, arī šogad Hennessy Artistry koncertšovs uz skatuves pulcēja ļoti dažādus māksliniekus. Deju mūzikas zvaigzne Sonique, kura pasākumā izpildīja savus slavenākos pasaules hitus kā Sky un It Feels So Good, skaidro, ka viņu jo īpaši saista iespēja miksēt un veidot jaunus skanējumus: “Tāds muzikālais piedzīvojums, kādu veido Hennessy Artistry koncertšovi, ir lielisks piedzīvojums katram mūziķim. Esmu gandarīta, ka man bija tas gods šovakar uzstāties tieši Rīgā – publika bija fantastiski atsaucīga, lieliski mūziķi, ar kuriem dalīt skatuvi. Izcila ballīte ar viskvalitatīvāko mūziku, apmeklētājiem un, protams, konjaku.”

 

Arī Mārtiņš Ruskis ar sajūsmu stāsta, ka ir patiesi priecīgs, ka piekritis viņam mestajam izaicinājumam pasākumā atkāpties no sev ierastā repertuāra un kopā ar Violina radīt ko pavisam unikālu: “Pasaulē pazīstamākos hitus izpildīt jaunos aranžējumos vienmēr ir piedzīvojums. Gatavojoties šovam, iekritām pilnīgā azartā, kas turpinājās līdz pat uzstāšanās beigām. Šķiet, šo iedvesmu un mūsu sajūsmu sajuta arī publika – izskatījās, ka līdzi dzīvo pilnīgi visi klātesošie. Atmosfēra bija fantastiska!”

 

Hennessy Artistry koncertšovos visā pasaulē piedalījušies tādi mākslinieki kā grupa The Roots, Mike Posner, Mary J. Blige, E.V.E., Erykah Badu, Q-Tip, Kat Delun un citi. Latvijā Hennessy Artistry iepriekšējo trīs gadu laikā uzstājušies vairāki pasaulē un Latvijā iemīļoti mūziķi, tostarp deju un klubu mūzikas vokālists Kristians Burns (Christian Burns) no Lielbritānijas, house mūzikas izpildītājs Erols Reids (Errol Reid), DJ Monsta, Musiqq, čellu trio Melo-M, marimbas virtuozs Rihards Zaļupe, dziedātājas Aija Vītoliņa un Ieva Sutugova, kā arī Liepājas Simfoniskais orķestris.