RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Pasākumu kalendārs: Ziemassvētku noskaņas Ķengaragā

Pasākumu kalendārs: Ziemassvētku noskaņas Ķengaragā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 17.12.2014. 11:38

Tuvojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam, ikviens vēlas šo laiku pavadīt svētku noskaņās – apskatīt izstādi, noklausīties koncertu vai doties pastaigā pa izrotāto pilsētu. Lai gan šķiet, ka svētku pasākumi koncentrējas pilsētas centrā, t/c „Dole” ir apkopojis informāciju par svētkiem veltītiem notikumiem, kas šajā laikā norisināsies Ķengaragā, priecējot šī mikrorajona iedzīvotājus. 

 

“Ziemassvētki ir gada visgaidītākie svētki, tas ir laiks, kad visapkārt jūtama īpaša atmosfēra, tādēļ arī tirdzniecības centrs „Dole” vēlas sveikt savus apmeklētājus svētkos. Kopā ar Ķengaraga kultūras un izglītības iestādēm svētku laikā dāvāsim īpašu noskaņu un prieku mūsu mikrorajona iedzīvotājiem, lai ikviens varētu šo laiku pavadīt svinīgā atmosfērā tepat Ķengaragā,” stāsta t/c „Dole” menedžere Liene Karpova.

 

Kā ziņots iepriekš, šogad t/c „Dole” aizsācis pastāvīgu sadarbību ar Ķengaraga kultūras un izglītības iestādēm - Rīgas Centrālās bibliotēkas Ķengaraga filiālbibliotēku, Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolu, Ķengaraga skolām, kā arī cieši sadarbojas ar Rīgas Austrumu izpilddirekciju, kopā sagādājot plašu svētku programmu Ķengaraga iedzīvotājiem un citiem interesentiem.

 

Radošie svētki T/c „Dole”

Katru dienu no 17. decembra līdz 22. decembrim no plkst. 17:00 līdz 19:00 ikvienam mazajam t/c „Dole” apmeklētājam būs iespēja piedalīties radošās Ziemassvētku masku darbnīcās kopā ar iemīļotajām Laumiņas Rezidences meitenēm. Savukārt 23. decembrī plkst. 13:00 ikviens tiek aicināts apmeklēt svinīgo Ziemassvētku koncertu, kas kļuvis par vienu no t/c „Dole” svētku tradīcijām. Koncertā piedalīsies Leļļu teātra aktrise un dziedātāja Vita Baļčunaite, talantīgā mazā dziedātāja Roberta Džesika Larka un citi mākslinieki.

 

T/c „Dole” programmā:

17. decembrī – grima un masku darbnīca.

18. decembrī – smieklīgo briļļu darbnīca.

19. decembrī – rotāšanās darbnīca.

20. decembrī – karnevāla masku darbnīca.

21. decembrī – dzīvnieku un mošķu maskas.

22. decembrī – citas svētku maskas.

23. decembrī – Ziemassvētku vecīša sagaidīšanā.

30. decembrī – Brīnumu karnevāls kopā ar Feju.

 

Muzikāls sveiciens no Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolas

19. decembrī plkst. 18:00 Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolas Lielajā zālē notiks skolas audzēkņu Ziemassvētku ieskaņas koncerts. Tāpat visu decembri skolas otrajā stāvā ir apskatāmi šī pusgada laikā veidotie skolas audzēkņu mākslas darbi. Savukārt skolas pirmajā stāvā ikviens var apskatīt mākslinieces Jolantas Ābeles personālizstādi „Brīnišķais stāsts par pankūku zemi”.

 

Pirmssvētku atmosfēra Rīgas Centrālās bibliotēkas Ķengaraga filiālbibliotēkā

23. decembrī plkst. 14:00 notiks koncerts "Dzimušajiem ziemas saulgriežos", kur gaviļnieku sveiks folkloras kopa "Silavoti" un kopas vadītājs Ramants Jansons. Tāpat Rīgas Centrālās bibliotēkas Ķengaraga filiālbibliotēkā visu decembri ir apskatāma fotokluba „Rīga” izstāde „Ziemas noskaņas”. Izstādē ar saviem fotodarbiem piedalīsies B.Alsiņš, L.Blome, S.Danelsone, E.Freimane, I.Drizāne, S.Jamonte, J.Kalniņš, M.Karlovs, G.Kaupužs, K.Kitners, A.Krūmiņš, M.Martinsons, D.Matīsa, G.Nešpors, E.Pētersons, A.Slišāns, I.Sūna, R.Ūbelis, K.Upīts, M.Varbūts, N.Zīraps, A.Zļidnis. Izstāde ir skatāma darbadienās no plkst. 10:00 līdz 19:00, un sestdienās no plkst. 10:00 līdz 17:00.

 

Kā arī baudot svētku noskaņu, Rīgas Austrumu izpilddirekcija aicina ikvienu doties romantiska pastaigā labi iekārtotājā Daugavas labā krasta promenādē.

 

Visas augstākminētās aktivitātes ir bez maksas.