RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

LTV konkursa Supernova 2015 žūrijā būs Kaspars Roga, Dons un Guntars Račs

LTV konkursa Supernova 2015 žūrijā būs Kaspars Roga, Dons un Guntars Račs
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 19.12.2014. 17:13

Latvijas Televīzijas (LTV) izsludinātā konkursa „Supernova 2015” vietējās žūrijas komisijas sastāvā būs plašu atzinību guvuši industrijas profesionāļi - grupas „Prāta Vētra” dalībnieks Kaspars Roga, dziedātājs Dons un arī viens no aktīvākajiem Latvijas mūzikas biznesa profesionāļiem Guntars Račs.

 

K. Roga ir grupas „Prāta Vētra” bundzinieks, ideju ģenerators, kuru nereti dēvē arī  par grupas smadzenēm. Viņš rada koncepcijas „Prāta Vētras” koncertiem, režisē videoklipus, koncertturnejas un ierakstus. Šogad debitējis arī kā dramaturgs Dailes teātra izrādei "Skudru sprints". K. Rogas kontā kopā ar „Prāta Vētru” ir 29 Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas, "MTV Europe Music Awards" (EMAs) balva nominācijā "Best Baltic Act 2006" un citi nozīmīgi apbalvojumi.

 

“Esmu priecīgs pieņemt izaicinājumu un pirmo reizi mūžā kļūt par kādas žūrijas locekli, lai dalītos savā pieredzē ar „Supernova 2015” dalībniekiem un kopīgi ar LTV1 skatītājiem izvēlētos labāko. Būšu subjektīvs  - vērtēšu pēc savas muzikālās gaumes un skatuves pieredzes,” sacīja K. Roga.

 

Otrs žūrijas pārstāvis ir G. Račs, kurš dibinājis un ieņem vadošus amatus kompānijās „Mikrofona ieraksti” un „Izdevniecība MicRec”. Tāpat G. Račs kopš 2014. gada ir Amerikas Ierakstu Akadēmijas biedrs ar tiesībām balsot par „Grammy” balvai izvirzītajiem ierakstiem. Ieguvis vairākas Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas kā autors un izpildītājs, kā arī saņēmis Autortiesību Bezgalības balvas. Darbojies „Latvijas Lielās mūzikas balvas” un vairāku TV šovu žūrijās.

 

„Savā dzīvē daudz vairāk esmu nožēlojis to, ko neesmu izdarījis, tāpēc nolēmu arī šoreiz piedalīties un dot savu artavu jauno mākslinieku karjerā.Ceru, ka „Supernova 2015” būs tā vieta, kur dzims jauna zvaigzne vai arī jaunās krāsās atmirdzēs kāda „planēta”, kuru mēs līdz galam vēl neesam iepazinuši. Mani pārliecina abi pārējie žūrijas dalībnieki un viņu paveiktais, kā arī komanda, kas realizē šo ambiciozo projektu,” sacīja G. Račs.

 

Piedalīties konkursa „Supernova 2015” vērtēšanā piekritis arī viens no šobrīd veiksmīgākajiem Latvijas izpildītājiem Dons, kurš var lepoties ar vairākiem pēdējo gadu mūzikas jomas rekordiem. Dons vienīgais spējis divus gadus pēc kārtas uzvarēt “Muzikālajā bankā”, ar vienu dziesmu - “Signāls” un divus gadus pēc kārtas iegūt Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta Mikrofons” nominācijā “Radio hits”, pirmais uzstādījis koncertzāles “Palladium” pārdošanas rekordu - seši muzikālā cikla „Varanasi” koncerti bija pilnībā izpārdoti. 

 

„Pats esmu “cēlies” no realitātes šova un nekaunos no tā, jo zinu - šādi šovi ir laba platforma, labs atspēriena punkts tālākajam ceļam mūzikā. Panākumi jebkurā gadījumā atkarīgi tikai no paša mērķtiecības un darba spējām. Domāju, ka „Supernova 2015” dalībnieku lielākais ieguvums būs iespēja satikt un strādāt ar vadošajiem industrijas profesionāļiem - vokālajiem pedagogiem, horeogrāfiem, skaņu režisoriem, gaismu māksliniekiem, TV komandu,” atzina Dons. 

 

Jau ziņots, ka LTV vairs nerīkos Eirovīzijas nacionālās atlases, bet organizē jaunu izpildītāju un autoru konkursu „Supernova 2015”.

 

Konkursa fināls norisināsies 2015. gada februārī.