RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm maijā un jūnijā

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm maijā un jūnijā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 05.03.2015. 14:34

5.martā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm maijā un jūnijā. To vidū ir trīs pirmizrādes – „Reāli sliktie puiši” Lielajā zālē, „Equus” Mazajā zālē un „Rīga dimd” Kamerzālē. 

 

Reja Kūnija un Maikla Kūnija reāli smieklīgā komēdija „Reāli sliktie puiši” pirmizrādi piedzīvos 15.maijā. Režisora Dž.Dž.Džilindžera veidotajā jauniestudējumā spēlēs aktieri Kaspars Zāle, Aldis Siliņš, Edijs Zalaks, Dārta Daneviča, Inita Dzelme, Juris Bartkevičs, Artis Robežnieks, Sarmīte Rubule un Gints Grāvelis. ...Tomu un Lindu gaida ļoti atbildīgs brīdis – viņi gatavojas adoptēt bērnu. Viņi ir izstudējuši visu, kas attiecas uz drošības noteikumiem: elektroierīcēm, pirmās palīdzības aptieciņām, saldumiem un durstīgām puķēm. Šī ir laimīgākā diena Toma un Lindas dzīvē – vai arī tā tāda būtu, ja Toma sasodītie brāļi nebūtu nolēmuši palīdzēt. Šīs palīdzības rezultātā sākas īsts juceklis ar nelegāliem imigrantiem, kontrabandas cigaretēm un nozagtu līķi. Sliktāk taču vairs nevar būt? O, nē, var gan! Spēlē vēl iesaistās īsts krievu mafijas bandīts. Un tad gan viss paliek diezgan sarežģīti. Bet vēl jau nav vakars!

 

Mazajā zālē režisore Laura Groza-Ķibere iestudēs Pītera Šefera drāmu „Equus”. Pirmizrāde notiks 17.maijā. Drāmas pamatā ir kāda baisa reālās dzīves epizode, kuru autoram izstāstījis draugs. Taču lugā Pīters Šefers rada pats savu versiju, kas varētu būt izraisījis šos notikumus. Varbūt ir nepieciešamas ekstrēmas darbības, lai izrautos no eksistences važām, kas ieliek mutē laužņus? Kāda jēga būt normālam, lai dzīvotu normāli garlaicīgu dzīvi normāli garlaicīgā sabiedrībā? Jaunajam Alanam Dieva vietā ir Zirgs. Equus. Mīlētāju maigums, kairinoša muskuļu deja, salda sviedru smarža un traukšanās pilnos auļos pusnaktī. Patoloģisks valdzinājums, seksuāla apsēstība, dievišķa pielūgsme un rituāls upuris. Bet dievi ir greizsirdīgi un atriebīgi. Equus Tēva, Equus Dēla un Equus Svētā gara vārdā... Britu dramaturgs Pīters Šefers Dailes teātra skatītājiem jau labi pazīstams kā lugas „Amadejs” autors. Drāma „Equus” (1973) saņēmusi Tonija balvu kā gada labākā luga (1975). Alana lomu Vestendas uzvedumā Londonā (2007), kā arī izrādes atjaunojumā Brodvejā (2009) spēlējis Daniels Redklifs. Dailes teātra iestudējumā lomas atveidos Lauris Subatnieks, Dainis Grūbe, Juris Žagars, Indra Briķe, Kristīne Nevarauska, Ieva Segliņa, Dainis Gaidelis, Gints Andžāns un Ērika Eglija.

 

Režisors Kārlis Auškāps Kamerzālē veidos Mārtiņa Zīverta makabras spēles „Rīga dimd” iestudējumu (pirmizrāde 13.maijā). Šī ir viena no Rīgas leģendām, kuras pamatā ir patiess notikums. Tā vēsta par Kalendāru dumpja dienām Rīgā 16.gadsimta beigās. Polijas karaļa Stefana Batorija izdotā pavēle laika skaitīšanai pielietot jauno gregoriāņu kalendāru saasina senās nesaskaņas starp Rīgas rāti un amatnieku ģildēm. Rīgas rātes vīri ar augstprātību, mantrausību, iedzīvotāju vairākuma gribas neievērošanu un mazisko locīšanos poļu varai ir sējuši savu sēklu. Pret netaisnību! Pret izšķērdību! Pret jauniem nodokļiem! Lai pilsēta mostas! Lai Rīga dimd! Lai galvas ripo! Bet, kamēr vīri, atstājuši godu mājās, cīnās, birģermeistara kundze Katre stāv starp diviem karapulkiem – vienu vada viņas brālis, nemiernieku vadonis Mārtiņš Ģīze, otru komandē viņas vīrs, birģermeistars Bergens. Viņai ir jādomā par abiem. Jo Bergena Katre ir visnešpetnākā sieva, kas jebkad izgājusi pie visdumjākā birģermeistara. Lomās iejutīsies Juris Kalniņš, Vita Vārpiņa, Olga Dreģe un Pēteris Liepiņš.

 

Dailes teātris sezonu noslēgs ar koncertu „Hameleona rotaļas – Spanovska ballīte” 10., 11. un 12.jūnijā. Koncertam 12.jūnijā sekos sezonas noslēguma balle. Koncerta „Hameleona rotaļas – Spanovska ballīte” radošajā komandā strādā Intars Rešetins, Artūrs Skrastiņš, Mārtiņš Vilkārsis, Ilze Vītoliņa un Inga Krasovska. Koncertā piedalīsies kolēģi, draugi un mūziķi.

 

Maijā pēdējo reizi būs iespēja redzēt izrādes „Pasaka par vērdiņu”, „Plikie un pusplikie” un „Apglabājiet mani zem grīdas”.

 

Maija piedāvājums par īpašām cenām būs izrāde „Šeipings” – uz šo izrādi visu biļešu cena būs 5 un 7 EUR.