RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Viens no pasaulē atzītākajiem bārmeņiem Tims Eteringtons-Džadžs dalās ar zināšanām par kokteiļu jauk

Viens no pasaulē atzītākajiem bārmeņiem Tims Eteringtons-Džadžs dalās ar zināšanām par kokteiļu jauk
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 08.04.2015. 15:55

Īsi pirms svētku brīvdienām pirmo reizi Rīgā pēc īpaša PRIKE Latvija uzaicinājuma viesojās viens no pasaules labākajiem bārmeņiem, zīmolu Diageo Reserve un Bulleit Frontier Bourbon globālais vēstnieks Tims Eteringtons-Džadžs (Tim Etherington-Judge). Vizītes ietvaros T. Džadžs vadīja plaši apmeklētu lekciju – meistarklasi Latvijas labākajiem bārmeņiem, kurā klātesošos iepazīstināja ar dažādu alkoholisko dzērienu vēsturi un to garšas niansēm, kā arī dalījās ar jau labi zināmu kokteiļu atjaunotām, garšas ziņā uzlabotām receptēm.

 

Tima Džadža vizīte Latvijā norisinājās pasaules vadošo alkoholisko zīmolu turētāja Diageo izveidotās programmas Bar Academy ietvaros. Starptautiski atzītais dzērienu miksēšanas eksperts Latvijas bārmeņus izglītoja par dažādiem alkoholisko dzērienu veidiem – tādiem pasaulē iecienītiem alkoholisko dzērienu zīmoliem kā Johnnie Walker, Tanqueray, Zacapa, Don Julio, Ketel One, Ciroc un citiem -, to pagatavošanu un kvalitatīvu pasniegšanu, kā arī iepazīstināja Latvijas bārmeņus ar pasaules prestižāko konkursu bārmeņiem – Diageo World Class. Tima Džadža vadītās meistarklases uzskatāmas par ļoti nopietnu sagatavošanās un profesionālo prasmju izvērtēšanas posmu Diageo World Class sacensībām.

 

“Diageo World Class konkurss ir viena no lieliskākajām pieredzēm, kādu vien jebkurš bārmenis var iegūt savas karjeras laikā – tas ir augstākā līmeņa konkurss, kas no dalībniekiem pieprasa ne tikai lielu teorētisko zināšanu bāzi, bet arī praktisko meistarību. Uzvaru un Diageo World Class gada bārmeņa titulu - iegūst tie bārmeņi, kuri parāda sevi kā inovatīvus, radošus, harizmātiskus un, kas galvenais, ļoti, ļoti aizrautīgus savas profesijas pārstāvjus – mēs vēlamies celt pasaules kokteiļu jaukšanas latiņu un motivēt bārmeņus strādāt arvien labāk, lai saviem klientiem pasniegtu visgardākos un kvalitatīvākos dzērienus it visur pasaulē,” stāsta T. Džadžs.

 

Savas vizītes ietvaros T. Džadžs klātesošos bārmeņus iepazīstināja ar savām īpašajām receptēm – inovatīvām un radošām variācijām par jau par klasiku kļuvušiem kokteiļiem. Šo kokteiļu pagatavošanas atslēga ir caur plašām zināšanām par stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem iegūta izpratne par to, kā manipulēt ar katra dzēriena garšu un padarīt to pēc iespējas labāku. Tā T. Džadžs izveidojis kokteili Ketel One Asiņainā Mērija – paša kokteiļa pagatavošanas tehnika neatšķiras no klasiskās receptes, taču atšķiras sastāvdaļu sagatavošana. Eksperts iesaka izmantot tā saukto fat wash tehniku, kurā degvīns tiek sajaukts ar Virgin olīveļļu, spēcīgi sakratīts un atstāts uz dienu nostāvēties; izfiltrēts un tad izmantots kokteiļa pagatavošanā.

 

“Garšas nianses ir tās, kas atšķir pieņemamu kokteili no patiešām izcila kokteiļa. Tāpēc ir vērts iepazīt katra dzēriena specifiku un tā izmantošanas iespējas – pārzinot savu izmantoto dzērienu īpašības, strādāt ar tiem kļūst daudz ērtāk un arī interesantāk,” tā komentē T.Džadžs, uzsverot, ka kokteiļu pagatavošanā nevajadzētu baidīties eksperimentēt ar dažādām garšām, jo tā iespējams radīt kaut ko patiešām īpašu.

 

Starptautiski atzītā stipro alkoholu eksperta Tima Džadža vizīte Latvijā bija unikāls notikums – šāda mēroga pieredzes apmaiņas pasākumi gan Latvijā, gan visā Baltijā ir ļoti liels retums un nenovērtējama pieredze ikvienam bārmenim. Meistarklases norisinājās viesnīcas Grand Palace Hotel telpās 25. martā.