RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Sacensību par vietu „Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas finālā izšķir pavisam neliels balsu skaits

Sacensību par vietu „Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas finālā izšķir pavisam neliels balsu skaits
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 24.04.2015. 16:54

Ir noslēdzies “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas pirmais balsojums, kurā noteiktas pirmās trīs dziesmas, kas piedalīsies finālā. Visvairāk klausītāju balsu saņēmusi grupas “Galaktika” un brāļu Puncuļu dziesma “Tēvam”. Taču sacensību par otro un trešo vietu izšķīra vien nepilnas 70 balsis. 

 

Otro lielāko balsu skaitu saņēma Aigariņš ar dziesmu “Fotogrāfija”, bet Linitas, Alda Ruļļa un grupas “Laika vilciens” dziesmu “Tavs plakāts” pēdējās minūtēs apsteidza Edvīna Bauera dziesma “Vasaras vējš”.

 

Kā stāsta Linita, savas dziesmas “Tavs plakāts” virzībai pirmajā “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas balsojumā sekojusi līdzi katru dienu: “Cerība saglabājās līdz pēdējam brīdim. Grūti spriest, kāpēc rezultātā palikām ārpus trijnieka, taču priecē, ka izredzes bija lielas, tātad – klausītāji novērtē. Mūzikas cienītājiem patīk dueti, cilvēki novērtē arī kvalitatīvu mūziku, un es priecājos, ka šāda sacensība kā “Amigo Dzintara dziesmu” aptauja mums ir, jo tā ikvienam mūziķim liek tiekties uz ko vairāk, attīstīties.”

 

Par mērķiem un sapņiem savā radošajā darbībā Linita un grupa “Laika vilciens” stāstīs arī “Dzintara dziesmu” raidījumā telekanālā LNT 2. maijā plkst. 20:35.

Kopumā balsošana par iekļūšanu “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas finālā noritēs trīs kārtās. Otrais balsojums sāksies šodien, 24. aprīlī un noslēgsies 3. maijā. Tajā piedalīsies:

 

-       Grupa “Liepavots” ar dziesmu “Pietura”,

-       “Jūrkant” ar dziesmu “Saulīt, pasaulīt”,

-       Aivars Birzmalis ar dziesmu “Manas lauku mājas”,

-       Grupa “Baltie lāči” ar dziesmu “Pacel glāzi priekam”,

-       Dobeles zemessargu ansamblis ar dziesmu “Vai atceries zēnu”,

-       Grupa “Zvaigžņu lietus” ar dziesmu “Šai zvaigzņu stundā”,

-       Rikardions ar dziesmu “Kājas lec”,

-       Harijs Ozols un Santa Zapacka ar dziesmu “Paprasiet”,

-       Grupa “Greizais ratiņš” ar dziesmu “Smiltenes tantei”.

 

Balsošana notiek www.dzintaradziesmas.lv, Draugiem.lv, kā arī zvanot pa bezmaksas tālruni 80700000. No katra sociālo tīklu konta un telefona numura tiek pieņemta viena balss dienā.

 

Šogad sezonas svarīgākais notikums – “Amigo Dzintara dziesmu” aptaujas fināls – pirmo reizi norisināsies krāšņā brīvdabas koncertā un zaļumballē Jelgavā, Uzvaras parka estrādē, 13. jūnijā. Tajā tiks noskaidrots, kura no sezonas deviņām tautā iemīļotākajām melodijām kļūs par šī gada “Dzintara dziesmu” un iegūs īpašo balvu no “Amigo”. Noslēguma koncerts tiešraidē būs redzams LNT un klausāms Latvijas Radio 2. To vadīs iemīļotie LNT un Latvijas Radio 2 raidījumu vadītāji – Velga Vītola, Liene Šomase un Juris Hiršs.

 

Savukārt no 3. jūlija līdz 22. augustam norisināsies “Amigo Dzintara dziesmu” vasaras tūre, kurā mūziķi, kas ieguvuši vislielāko skatītāju mīlestību, dosies ciemos pie saviem klausītājiem visā Latvijā, tādējādi īstenojot Amigo Dzintara dziesmu misiju – padarīt skaistākās dziesmas pieejamas ikvienam. Koncerti norisināsies Saulkrastos (3. jūlijā), Skrundā (10. jūlijā), Preiļos (18. jūlijā), Ogrē (24. jūlijā), Liepājā (1. augustā), Kandavā (8. augustā), Piltenē (14. augustā), Cēsīs (15. augustā) un Alūksnē (22. augustā).