RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

„Muzeju naktī” arī AHHAA zinātnes centrs un citi aizraujoši Igaunijas muzeji

„Muzeju naktī” arī AHHAA zinātnes centrs un citi aizraujoši Igaunijas muzeji
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 14.05.2015. 16:22

Sestdien, 16. maijā Rīgā norisināsies „Muzeju nakts”, kurā nu jau sesto gadu ar savu muzeju burvību iepazīstina arī Igaunija. No plkst. 12:00 līdz 23:00 Rātslaukumā darbosies Igaunijas muzejiem veltītas teltis, kur pārsteigumus ikvienam sagādās AHHAA zinātnes centrs un citi aizraujoši Igaunijas muzeji.

 

Igaunijas muzeju teltis Rātslaukumā iepretim Melngalvju namam būs apmeklējamas jau no plkst. 12:00. Uz šā gada Muzeju nakti no Tartu ceļos AHHAA zinātnes centrs un Enerģijas atklājumu centrs no Tallinas.

 

Abi interaktīvie muzeji visiem „Muzeju nakts” apmeklētājiem sagatavojuši izklaides programmu, kas aizraus gan mazus, gan arī lielus skatītājus. AHHAA zinātnes centrs apmeklētājiem visas dienas garumā piedāvās aplūkot izstādi un piedalīties spēlēs, savukārt plkst. 15:00, 19:00 un 22:15 interesenti varēs vērot aizraujošu zinātnes teātri „AHHAA, Top Secret”, kas veltīts AHHAA zinātnes centra jaunākās izstādes spiegu tēmai.

 

Pārsteigumus „Muzeju nakts” apmeklētājiem gatavo arī Enerģijas atklājumu centrs. Plkst. 13:00, 17:00 un 20:00 būs skatāms fizikas teātris, kas ar interaktīviem un aizraujošiem līdzekļiem ļaus uzzināt vairāk par skaņu. Enerģijas atklājumu centra apmeklētāji varēs piedalīties LED gaismu darbnīcās un arī 4D fizikas darbnīcā.

 

Tāpat uz „Muzeju nakti” no Igaunijas ceļos tūrisma informācijas biroji. Līdz ar to visas dienas garumā rīdzinieki un pilsētas viesi varēs iegūt noderīgu informāciju par igauņu muzejiem, uzzināt, kādas ģimeņu atpūtas iespējas pieejamas mūsu kaimiņvalstī, kā arī iepazīties ar ērtākajām ceļošanas iespējām uz Igauniju.

 

Pasākuma programma:

12.00 – 23.00 AHHAA un Enerģijas centra izstādes

13.00 Zinātnes teātris „Kā tas izklausās?”

14.00 Darbnīcas „Spiegu telefons” un 4D fizikas darbnīca

15.00 AHHAA zinātnes teātris „AHHAA, Top secret!”

16.00 TOP SECRET spēle „Kļūsti par detektīvu!”, LED – lukturu darbnīca

17.00 Zinātnes teātris „Kā tas izklausās?”

18.00 Darbnīca „AHHAA, šifrē!”, 4D darbnīca „Atpazīsti fizikas likumu”

19.00 AHHAA zinātnes teātris „AHHAA, Top secret!”

20.00 Darbnīca „Atpazīsti asinsgrupu”, LED – lukturu darbnīca

21.00 Zinātnes teātris „Kā tas izklausās?”

22.15 AHHAA zinātnes teātris „AHHAA, Top secret!”

23.00 Noslēgums!

 

„Muzeju nakts”, kas tiek organizēta visā Eiropā, kā ik gadu norisināsies arī Igaunijā. Arī Latvijas iedzīvotāji ir laipni gaidīti apskatīt Igaunijas muzeju piedāvājumu klātienē.

 

Plašāka informācija par Igaunijas muzejiem pieejama interneta vietnē Visitestonia.com