RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Konference, forums, meistarklase… Uz kuru pasākumu doties un kā gūt maksimālo labumu?

Konference, forums, meistarklase… Uz kuru pasākumu doties un kā gūt maksimālo labumu?
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 14.05.2015. 16:25

Ar skolas solu mācības nebeidzas. Uzņēmumi aktīvi organizē konferences, forumus, seminārus, meistarklases utt. Ko izvēlēties, kurus apmeklēt, ko sagaidīt un kā gūt maksimālo labumu no šiem pasākumiem? 

 

Atšķirības starp dažādu izglītojošo pasākumu formām un ko no tiem sagaidīt apmeklētājiem, skaidro pasākumu organizēšanas aģentūras “BIG Event” vadītāja Solvita Ķieģele.

 

Konferences lielākā vērtība – redzējuma plašums

 

Kādēļ organizēt? Neatkarīgi no tā, vai konference norit vienu dienu vai vairākas, tā sasniedz plašu cilvēku loku, apskata tēmu kopumā, izceļ nākotnes tendences un jaunumus, kas ir svarīgi noteiktas nozares dalībniekiem. Organizatoram tā ir arī iespēja veidot un stiprināt savu kā eksperta tēlu.

 

“Konferencēs tēma tiek izvērsta plašumā, nevis dziļumā, jo tieši plašāks skatījums ir nepieciešams pieņemot stratēģiskus lēmumus,” piebilda  Solvita Ķieģele

 

Ko gaidīt apmeklētājiem? Viena no lielākajām konferenču priekšrocībām ir vienkopus pulcētie nozares eksperti un spēlētāji. Tā ir iespēja nepastarpināti gūt aktuālo informāciju un veidot kontaktus. Noteikti izmanto pauzes, lai uzsāktu sarunu un paplašinātu kontaktu loku.

 

Forums: vieta debatēm un diskusijām

 

Kādēļ organizēt? Forums visbiežāk ir augsta līmeņa pasākums, kur piedalās gan amatpersonas, gan nozares līderi. Organizatoram ir iespēja izcelt un analizēt noteiktas nozares jomu, iespējams, pat iniciēt pārmaiņas un galu galā būt starp līderiem, kas arī ir daļa no tēla veidošanas.

 

Ko gaidīt apmeklētājiem? Galvenā foruma atšķirība no konferences: tajā vairāk vietas ir paredzēts publiskajai diskusijai un debatēm par izvirzīto tēmu. “Tā ir katram apmeklētājam iespēja aktīvi līdzdarboties, paust savu viedokli un, iespējams, kļūt par daļu no pārmaiņām,” teica Solvita Ķieģele.

 

Meistarklases mērķis iedot makšķeri nevis zivi

 

Kādēļ organizēt? Meistarklases ļauj izcelt konkrētā uzņēmuma pieredzi un tā dēvēto “know-how” noteiktā jomā, jo tās ir fokusētas uz konkrētu un aktuālu problēmjautājumu.

Pretstatā vispārējam priekštatam, meistarklases nav paredzētas tikai konkrētās jomas speciālistiem, atkarībā no tēmas šis pasākums var būt lieliski piemērots vidējā un augstākā līmeņa vadītājiem.

 

Ko gaidīt apmeklētājiem? Pēc Solvitas Ķieģeles domām, meistarklases mērķis nebūt nav pateikt priekšā, kā un ko darīt, bet gan drīzāk sniegt informāciju un rīkus efektīvākai procesu organizēšanai vai lēmuma pieņemšanai. Tāpēc apmeklētājiem, klausoties ekspertu prezentācijās, ne tikai jāapgūst zināšanas, bet jāmēģina analizēt situācijas savā uzņēmumā un jādomā, kā iegūtās zināšanas izmantot savā uzņēmumā.

 

Seminārs pieļauj plašākas produkta un pakalpojuma prezentācijas iespējas

 

Kādēļ organizēt? Seminārs tēmas ziņā var būt vēl šaurāks nekā meistarklase, apvienojot teorētiskās zināšanas ar praktiskajiem risinājumiem. Turklāt seminārs kā forma pieļauj vairāk runāt par uzņēmuma produktiem un pakalpojumiem.

 

Ko gaidīt apmeklētājiem? Semināros apskatāmā tēma ir šaura, ar mērķi nostiprināt zināšanas un prasmes, tādēļ šajos pasākumos būs nepieciešama aktīvāka līdzdarbība. It sevišķi, ja tas ir darbseminārs, kur teorētisko zināšanu ir mazāk, bet liels uzsvars uz praktisko un situāciju simulācijām.

 

“Neskatoties uz tehnoloģiju attīstību, tiešā komunikācija ir un paliks efektīvākais veids, kā nostiprināt attiecības, veicināt lojalitāti, vienoties par darījumu. Katrs pasākums tiek veidots tā, lai  sniegtu apmeklētājiem iespēju iepazīties, veidot kontaktus un uzsākt sadarbību. Tādēļ korporatīvi, izglītojoši pasākumi aizvien ir populāri. Gan organizatoru, gan apmeklētāju ziņā ir izvēlēties sev piemērotāko formu un gūt maksimālo labumu līdzdarbojoties,” uzskata Solvita Ķieģele.