RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Pētījums: 33% Latvijas iedzīvotāju alu lieto ikdienā

Pētījums: 33% Latvijas iedzīvotāju alu lieto ikdienā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 27.08.2015. 12:08

Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju (33%) alu lieto ikdienā, bet 17% svētku reizēs. Savukārt 37% respondentu atzīst, ka alu lieto reti, liecina izklaides un atpūtas vietu tīkla “Klondaika” veiktais patērētāju pētījums.

 

Iegādājoties alu, trešdaļa respondentu ņem vērā tā garšu kā prioritāro kritēriju. 23% uzticas savai pieredzei, 10% vērtē alus izcelsmi, bet 9% respondentu vērtē alus cenu un paļaujas uz draugu sniegtajām rekomendācijām. Tāpat 63% respondentu pirms alus iegādāšanās īpašu uzmanību pievērš tā etiķetei.

 

Katrs septītais Latvijas iedzīvotājs alu labprātāk iegādājas stikla pudelēs, 11% plastmasas pudelēs, bet 8% alu dzer bāros vai restorānos, izvēloties dzērienu iepildīt kausos vai glāzēs. Savukārt par garšīgāko alus veidu 44% respondentu atzina gaišo alu, 17% izvēlējās nefiltrēto, bet 15% medalu.

 

44% labprātāk alu bauda atpūšoties pie dabas, trešdaļa iedzīvotāju to dzer mājās, bet 11% alu smeķē bārā vai restorānā.

 

Puse respondentu ķiploku grauzdiņus atzīst kā piemērotāku uzkodu alus baudīšanai, teju ceturtā daļa jeb 24% izvēlas sieru, bet 18% - čipšus.  Savukārt, lūgti norādīt alum piemērotāko pamatēdienu, 65% izvēlētos šašliku, bet 28% derētu jebkurš gaļas ēdiens.

 

Aptaujas ietvaros respondenti tika lūgti izteikt viedokli jautājumā, vai kvalitatīvs alus var būt arī kā dāvana svētkos. 63% uzskata, ka jā, tomēr tas atkarīgs no cilvēka, kuram dāvana adresēta, 30% atbildēja apstiprinoši, bet tikai 7% uzskata, ka alus nevar būt dāvana.

 

70% aptaujāto atzina, ka draugu lokā alum nav devuši īpašu nosaukumu, taču 30% tāds ir. Respondenti atzīmēja tādus salīdzinājumus kā  pivandrijs, ališ, pivandrosiks, miestiņš, pivcis, aļāks, plastmasas desa, bamslis, bambālis un pat šķidrā rupjmaize.

 

Aptauju organizēja izklaides un atpūtas vietu tīkls “Klondaika” no 7. augusta līdz 17. augustam. Aptaujā piedalījās 230 respondenti no visas Latvijas.