RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Baudas & izpriecas

Fotogrāfs Artūrs Kondrāts atklās savu pirmo interaktīvo foto personālizstādi MOMENTUM

Fotogrāfs Artūrs Kondrāts atklās savu pirmo interaktīvo foto personālizstādi MOMENTUM
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 10.11.2015. 11:39

Sākot ar 11. novembri Intars Busulis, Kristaps Porzinģis, Agnese Kleina un citas Latvijas slavenības fotogrāfa Artūra Kondrāta personālizstādē MOMENTUM, kas norisināsies Tal Residencē Rīgā, Elizabetes ielā 39. 

 

Izstādes lielformāta fotogrāfiju sērija veidota no 30 dažādu personību portretiem. Autora iecere ir atklāt šo personību raksturus un iedvesmot skatītāju ar šo cilvēku dzīvesstāstiem un sasniegumiem Latvijā, kas gūti dažādās sfērās ar lielu darbu, entuziasmu un ticību vispārdrošākajām idejām.

 

Līdz 3. decembrim izstādē būs apskatāmi foto portreti ar basketbolistu Kristapu Porziņģi, dziedātāju Intaru Busuli, šefpavāru Mārtiņu Sirmo, kulinārijas eksperti Signi Meirāni,  vizuālo žurnālisti Agnesi Kleinu, modes mākslinieku Bruno Birmani, režisoriem Aiku Karapetjanu un Vladislavu Nastavševu, TV personību Renāru Zeltiņu un citām Latvijas sabiedrībā zināmām personām.

 

Fotoizstāde būs pirmā Latvijā, kur, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām,  fotogrāfijas tiks “atdzīvinātas”. Izmantojot papildinātās realitātes mobilo aplikāciju “Overly” apmeklētāji, skenējot fotogrāfiju, varēs dzirdēt ar audio palīdzību caur savām mobilajām ierīcēm vairāku fotoportretu  stāstus.

 

“Fiksēts mirklis ir maza laika vienība cilvēka dzīvē, tomēr visbiežāk tieši viens moments ir nozīmīgs pagrieziena punkts, būtisks elements notikumu virknē. Mirklis fotogrāfijā ir pats būtiskākais. Sekundes simtdaļas ātrumā ietvertā informācija un noskaņa dod tālākus impulsus emocijām, sajūtām, prātam, atmiņām un domām”, izstādes darbus raksturo pats fotogrāfs Artūrs Kondrāts.

 

Artūrs Kondrāts ir profesionāls fotogrāfs, kura foto bieži parādās lielākajos Latvijas modes un stila izdevumos, tomēr Artūrs sevi pozicionē vairāk kā portretu fotogrāfu, nevis modes fotogrāfu.