RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Lasāmviela

Pasaules populārākajam erotiskajam supergrāvējam draud sadegšana raganu sārtā

Pasaules populārākajam erotiskajam supergrāvējam draud sadegšana raganu sārtā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 05.09.2012. 11:49

Kamēr Latvijas lasītāji gaida iznākam jaunāko pasaules bestselleru – grāmatu „Greja piecdesmit nokrāsas”, Lielbritānijas sieviešu patversme lemj grāmatai skarbu likteni – sadegt raganu sārtā.

 

Sieviešu patversme gatavojas dedzināt „Greja piecdesmit nokrāsu” eksemplārus… Atvainojiet, vai es iekritu kādā laika portālā un nokļuvu nacistu pārvaldītajā Vācijā? Vai tiešām mums ir tik ātri gaistoša atmiņa? Vai esam aizmirsuši, ka dedzināt grāmatas – tā nav laba doma?

 

Acīmredzot tā ir, jo sieviešu patversme ir paziņojusi, ka sadedzinās sārtā vairākus erotiskā romāna „Greja piecdesmit nokrāsas” eksemplārus, un neviens pret to īpaši skaļi neiebilst.

 

Patversmes vadītāja Klēra Filipsone uzskata, ka grāmatas sadomazohistiskā noskaņa esot „neķītra”, un aicināja sievietes atnest savus grāmatas eksemplārus, ko iemest sārtā 5. novembrī.

 

Mis Filipsone esot izlasījusi divas trešdaļas no grāmatas, pirms atmetusi to malā, „riebuma pārņemta”. Viņa pauda savu sašutumu, ka bibliotēkas pasūtot papildeksemplārus, lai apmierinātu pieprasījumu. Jā, jo sievietes iet uz bibliotēkām un interesējas par „Greja piecdesmit nokrāsām”’. Tā ir brīvība izvēlēties, ko lasīt.

 

Mis Filipsone uzskata, ka grāmata slavē sadomazohismu un rada iespaidu, ka „vardarbība ģimenē – tas ir seksīgi!”.

 

(Informācija un foto no laikraksta  Daily Mail)

 

Apgāds „Kontinents” informē, ka jau 12. septembrī Latvijas grāmatnīcu plauktos nonāks pasaulslavenās autores E L Džeimsas erotiskās triloģijas pirmās grāmatas „Greja piecdesmit nokrāsas” tulkojums latviešu valodā.