RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Lasāmviela

Iznācis National Geographic latviešu valodā novembra numurs

Iznācis National Geographic latviešu valodā novembra numurs
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 10.11.2014. 16:45

Tumšajos novembra vakaros žurnāls “National Geographic Latvija” aicina ērti iekārtoties un, nepametot siltu un omulīgu mājokli, kopā ar pētniekiem izstaigāt un meklēt atbildes uz vairākiem nopietniem jautājumiem par ledus kušanu Krievijas Arktikas daļā - arhipelāgā, kas pazīstams kā Franča Jozefa zeme. No jauna atklājiet Rīgas iedvesmu un valdzinājumu, kā arī drosmīgākajiem piedāvājam pavisam tuvu iepazīties ar dabas murgu – saprāta sūcējiem. 

 

Būtībā ir trīs jautājumi. Kāpēc kūst daudzgadīgais ledus? Cik daudz izkusīs? Kādas būs procesa ekoloģiskās sekas? Dodoties bioloģiskajā ekspedīcijā uz tālajiem polārajiem reģioniem – Arktiku vai Antarktiku -, šajā klimata pārmaiņu laikmetā jautājums par ledu vienmēr ir svarīgs.” Seko pētniekiem, kuri mēneša garumā metuši līkločus pa arhipelāgu, iespēju vilināti un laikapstākļu dzenāti šurpu turpu, bēgdami no vējiem, kas iekustina ledu un aisbergus, kāpdami krastā, kad to ļāvuši baltie lāči, apbrīnodami valzirgus, kaijas un vaļus, vākdami datus vietās, par kurām līdz šim savāktā informācija ir trūcīga.

 

Tāpat žurnāls šomēnes piedāvā no jauna atklāj vienmēr valdzinošo un iedvesmojošo Rīgu. Iepazīsti pilsētas zināmos un arī ne tik zināmos nostūrus. Novembris Rīgā solās būt krāšņs – militārā parāde, lāpu gājiens, fantastiskie gaismas svētki “Staro Rīga”, uguņošana. Uzzini vairāk par šiem notikumiem!

 

Drosmīgākajiem lasītājiem tiek piedāvāta iespēja iepazīties ar dabas murgu - saprāta sūcējiem. Kā izrādās, kas tāds sastopams ne vien zinātniskajā fantastikā, bet arī mums blakus. Uzzini par īpatnējo pakļaušanu, kas izraisa neparastu uzvedību un šausmu filmu cienīgas mutācijas.

 

Vēl lasiet par smogu absorbējošām konstrukcijām, izpētiet datus par atļauto un patieso pensionēšanās vecumu visā pasaulē, kā arī iepazīstieties ar vienu no nedaudzajām pērtiķu sugām, kas mājo aukstajā klimatā! Kā ierasts – acis priecēs krāšņas fotogrāfijas no visas pasaules.