RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Lasāmviela

Eiropieši aizraujas ar Ziemassvētku maltīšu gatavošanu mājās

Eiropieši aizraujas ar Ziemassvētku maltīšu gatavošanu mājās
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 18.12.2014. 12:23

Ziemassvētkos teju divkārt pieaug to cilvēku skaits, kuriem ģimenē tiek gatavots svētku mielasts – no četriem cilvēkiem ikdienā līdz septiņiem svētkos, noskaidrots Samsung pētījumā. Likumsakarīgi – tāpēc pat 60% eiropiešu šajā laikā saskaras ar pārpildīta ledusskapja un pārtikas uzglabāšanas problēmu.

 

Šādā situācijā tiek meklēti dažādi risinājumi – vairāk nekā viena trešdaļa jeb 38% eiropiešu pārtiku glabā jebkur aukstumā (uz palodzes, virtuves pieliekamajā u.c.), 16% to izvieto uz virtuves darba virsmām, bet 11% – pa visu mājokli. Cepeškrāsnī pārtiku uzglabā 5% aptaujāto.

 

„Gandrīz ceturtdaļa aptaujāto atzīst, ka pārtikas uzglabāšana šajā laikā rada raizes. Tāpēc aicinām aizdomāties par racionālu vietas izmantošanu, piemēram, Samsung Food Showcase ledusskapja izmērs ir identisks citiem divdurvju ledusskapjiem, bet piedāvā vairāk vietas iekšpusē. Vienlaikus jāņem vērā, ka pārpildīts ledusskapis traucē iekšējai gaisa cirkulācijai un palielina elektroenerģijas patēriņu, bet tukšs – lieki tērē elektrību,” stāsta Viktors Markuls, Samsung Electronics Baltics Sadzīves elektronikas biznesa vadītājs Baltijā.

 

Pirmssvētku nedēļā pārtikas iegādei Eiropas iedzīvotāji vidēji tērē 192 eiro, kas ir gandrīz par 70% vairāk nekā ierasti tiek tērēts nedēļas laikā, liecina Samsung aptauja. Puse atzīst, ka pērk vairāk, jo palielinās ēdāju skaits, bet divas trešdaļas jeb 69% – jo ziemas saulgriežus uzskata par īpašiem svētkiem.

 

Pētījums veikts Itālijā, Lielbritānijā, Vācijā, Polijā un Francijā, aptaujājot 1000 iedzīvotājus katrā valstī vecumā virs 16 gadiem.