RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Lasāmviela

Pavasara gaidās izdevniecība Drukātava izdevusi brošūru - Uzturs sportā

Pavasara gaidās izdevniecība Drukātava izdevusi brošūru - Uzturs sportā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 11.02.2015. 11:10

„Izdevniecība Drukātava” laidusi klajā Viestura un Dainas Kraukstu brošūru „Sporta uzturs”, kurā autori apskata svarīgākās vadlīnijas sporta uztura jomā un priekšnoteikumus labāku rezultātu sasniegšanai. Lai gan izdevumā nav apkoptas ne maģiskas diētas, nedz arī informācija par pārtikas produktiem, kam būtu lielāks spēks nekā dopingam, grāmata ir lietderīga ne tikai sportistiem, bet arī aktuāla īpaši patlaban ikvienam, kas pavasari vēlas sagaidīt labā formā un jau tagad uzsākuši dažādas fiziskas aktivitātes un ievēro diētu, lai atbrīvotos no ziemas laikā uzkrātā un piedotu savam ķermenim pievilcīgākas formas, norāda SIA „Izdevniecība Drukātava” vadītāja Laima Baumane. Tāpat grāmatā noderīgu informāciju par uztura nozīmīgumu varēs smelties jauno sportistu vecāki.

 

Izdevuma autori norāda, ka viens no priekšnosacījumiem iespējami efektīviem treniņiem un augstākiem rezultātiem sportā ir kvalitatīvs un regulārs uzturs, kā arī pietiekama šķidruma daudzuma uzņemšana, ievērojot izdevumā aprakstītās efektīva sporta uztura likumsakarības. Tāpat grāmatas autori apskata dažādu uztura bagātinātāju, minerālvielu, vitamīnu un antioksidantu lietošanu un to ietekmi uz veselību, kā arī to lietošanu dažādu veidu slodzēs. Izdevumā arī aprakstītas dažādas ēšanas stratēģijas atkarībā no plānotajām slodzēm un produktu kombinācijas, kā arī iespējamās diētas. Nobeigumā izdevuma autori ir apkopojuši zinātniskos uzskatus par sporta uzturu mūsdienās, lai ikviens varētu saprast savas kļūdas treniņu procesā kombinācijā ar ēšanas paradumiem.

 

Grāmatas autori ir atzīti sporta pedagoģijas profesionāļi Latvijā ar bagātīgu publikāciju pieredzi – tā profesors Viesturs Krausts ir sarakstījis 18 grāmatas, no kurām divām profesore Daina Krauksta ir līdzautore. Izdevumu „Sporta uzturs” ir iespējams iegādāties izdevniecības interneta veikalā www.drukātava.lv un grāmatnīcās visā Latvijā.