RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Lasāmviela

Kādiem nolūkiem nekad nevajadzētu ņemt ātros kredītus?

Kādiem nolūkiem nekad nevajadzētu ņemt ātros kredītus?
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 13.10.2017. 10:36

Nereti nonākot finansiālās grūtībās, ātrie kredīti ir labs risinājums, ja pirms tam tiek izvērtētas savas iespējas kredītu atdot, kā arī tiek veikta kredītu salīdzināšana jeb comparación, taču nereti ātrie kredīti tiek ņemti nepareiziem mērķiem. Tad arī rodas problēmas ar kredītu atmaksu un cilvēki ieslīgst parādu jūgā, no kura vairs nevar izkļūt. Tad finansiālā situācija tiek sabojāta uz ļoti ilgu liku un nereti cilvēki pat velta visu savu dzīvi un brīvos finanšu līdzekļus tam, lai tikai tiktu vaļā no saviem uzkrātajiem parādiem. Lai jūs šādas kļūdas nepieļautu, esam apkopojuši informāciju par to, kādiem nolūkiem noteikti nevajadzētu ņemt ātros kredītus.

 

Mirkļa iegribu apmierināšanai

 

Tā kā ātrie kredīti ir pieejami gandrīz jebkurā laikā un no jebkuras vietas, šie aizdevumi nereti tiek izmantoti dažādu mirkļa iegribu apmierināšanai jeb spontānu pirkumu veikšanai. Ātro kredītu vieglā pieejamība ir radījusi situāciju, kad cilvēks var aiziet uz veikalu bez naudas un tik un tā nopirkt visu, ko sirds kāro, ja vien līdzi ir mobilais telefons. Jāsaprot, ka spontāni pirkumi jau paši par sevi ir kļūda un tos nevajadzētu pirkt pat tad, ja naudas jums ir. Šādi pirkumi, reti kad tiešām dod kādu labumu. Visbiežāk tie ir lieki un tikai bojā jūsu finansiālo situāciju. Ja jūs šādiem pirkumiem vēl izmantojat svešu naudu, ir skaidrs, ka ne pie kā laba tas nenovedīs.

 

Izklaidēm

 

Arī izklaidēm naudu aizņemties nevajadzētu. Pirmkārt jau būs ļoti grūti atrast motivāciju taupīt naudu, lai samaksātu par kaut ko, kas jau ir izbaudīts. Daudz vieglāk ir sakrāt naudu, jo tad kā motivācija kalpo doma par patīkamajām izklaidēm, ar ko varēsiet sevi atalgot. Otrkārt, ja neverat naudu izklaidēm iekrāt, jūs neverat atļauties par tām maksāt arī kredītā. Ja jums ar saviem ienākumiem nepietiek, lai samaksātu par izklaidēm, tad jums pavisam noteikti nepietiks naudas, lai atmaksātu kredītu ar visiem procentiem.

 

Iepriekšējo kredītu atmaksai

 

Ļoti bieži kredīti tiek ņemti arī iepriekšējo kredītu atmaksai. Būtībā tas tiek darīts, lai dotu sev laiku sadabūt naudu kredīta atmaksai. No šāda viedokļa tas izklausās pat saprātīgi, taču neaizmirsīsim, ka katram kredītam ir sava procentu likme, tātad, katrs nākamais kredīts jau jāņem arvien lielāks un par to jāmaksā arvien vairāk. Tāpat jāatceras, ka kredītiestādes var nepiešķirt aizdevumus, ja jums jau ir kredītsaistības, tāpēc šāda sistēma never tikt izmantota ilglaicīgi. Tas ir taisnākais ceļš uz parādu jūgu, no kura vairs never izkļūt, tāpēc labāk pat nesākt. Ja neverat atmaksāt savu paņemto kredītu, sazinieties ar kredītiestādi un meklējiet risinājumus, nevis sagādājiet pats sev nepatikšanas.

 

Kā papildus regulāros ienākumus

 

Daudzi cilvēki domā, ka kredīti ir veids, kā nodrošināt sev augstāku dzīves līmeni. Proti, cilvēki ņem ātros kredītus, lai varētu atļauties nopirkt vairāk, nekā to ļauj viņu ienākumi. Ja kādreiz gadās pārtērēties un pietrūkst naudas līdz nākamo ienākumu saņemšanai, tad ātrais kredīts var būt risinājums, taču, ja ātros kredītus ņemat gandrīz katru mēnesi, ir skaidrs, ka vienkārši dzīvojat pāri saviem līdzekļiem. Šādā gadījumā, jums ar steigu ir nepieciešams izveidot budžeta plānu un samazināt savus izdevumus, lai jums pietiku pašam ar savu naudu un vairs nebūtu jāaizņemas. Dzīvošana pāri saviem līdzekļiem ir ļoti riskanta, turklāt kredīti tikai rada liekas izmaksas un bez tiem jūs varētu atļauties daudz vairāk. Atcerieties šo paradoksu nākamreiz, kad gribēsiet ņemt kredītus, lai nopirktu visu, ko kārojas.

 

Ātrie kredīti paši par sevi nav slikti. Tie var būt lielisks palīgs, taču tikai tad, ja pratīsiet tos izmantot pareizi. Vienmēr paturiet to parātā un pret kreditēšanas pakalpojumiem izturieties ar ļoti lielu atbildības sajūtu. Vairāk par kredītiem un finansēm kopumā varat lasīt interneta portālā kreditos247.es.