RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Mode

Kā modes zīmols GLAM DECO ģērbj Eirovīzijas konkursa Dziesma 2014 dalībnieci Sabīni Vidriķi?

Kā modes zīmols GLAM DECO ģērbj Eirovīzijas konkursa Dziesma 2014 dalībnieci Sabīni Vidriķi?
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 15.01.2014. 16:04

Modes zīmols „GLAM DECO”, kas sevi galvenokārt pārstāv ar Latvijā darinātiem unikāliem juvelierizstrādājumiem, piekritis sadarbībai ar Eirovīzijas konkursa Dziesma 2014 dalībnieci Sabīni Vidriķi, rūpējoties par grupas vokālistu vizuālo tēlu – apģērbu un rotām!

 

Pateicoties GLAM DECO un zīmola dibinātājai un dizainerei Mārai Dzirkalei, izpildītājiem uz skatuves būs krāšņs noformējums, kura pamatā izmantota tikko Rīgas Modes nedēļā demonstrētā greznā rotu kolekcija SALOME. „Ar Māru un zīmolu GLAM DECO sākām sadarbību pavisam nesen un jau esam atradušas kopīgu valodu un risinājumu dziesmas vizuālajam tēlam.” stāsta Sabīne Vidriķe – dziesmas „Is It Possible” jeb latviskajā tulkojumā „Vai ir iespējams” autore.

 

Dziesma tapusi, sadarbojoties ar elektroniskās mūzikas producentu Edgaru Kokoreviču, un Sabīne ar vokālo grupu šogad pirmoreiz startē Eirovīzijas nacionālās atlases konkursā Dziesma 2014. „Dziesmai „Is It Possible” ir skaists, vienkāršs un vērtīgs vēstījums. Tā ir par mūžīgajiem meklējumiem uzdrīkstēšanos darīt to, ko vēlamies un kas sanāk, sasniedzot augstāko laimes sajūtu un būt kam vairāk, nekā esam šobrīd.” Skaidro Sabīne.

 

Dziesma „Is It Possible” noklausāma šeit: https://www.youtube.com/watch?v=lvr1rHBnchk

 

„Dalība konkursā Dziesma 2014 ir mans bērnības sapnis, kā arī tā ir lieliska iespēja uzrunāt plašāku publiku un iespēja man kā solo māksliniecei iegūt jaunu pieredzi šovbiznesā. Nenoliegšu, konkurence ir ļoti liela, jo šogad vairākām dziesmām ir liels potenciāls iekļūt nacionālajā finālā. Vēl varu piebilst, ka mazāk atpazīstamiem mūziķiem kā man šī ir lieliska iespēja sevi parādīt no labākās puses, lai gan pieredze rāda, ka Latvijas skatītāji finālā iebalso zināmus izpildītājus, nevis dziesmas.”

 

GLAM DECO dizainere Māra Dzirkale piebilst: „Kaut arī dziesmas skanējums ir viegls un dziesmas vēstījums ir aktuāls un atbilstošs Eirovīzijas formātam, tai pat laikā saturs ir negaidīti dziļš, kur attiecīgi redzējām iespēju ieintegrēt zīmola GLAM DECO tematiku. Tādēļ ticis radīts dauszslāņains tēls skatuves māksliniekiem, un rotas ir lielisks veids, kā izcelt savu individualitāti.” Tērpos izmantotās zīmola pavasara/vasaras 2014 kolekcijas SALOME iedvesmas avots ir mītiskais un traģiskais Oskara Vailda lugā "Salome" par sievietes pavedinātājas tēlu. Iedvesmojoties no seno austrumu juvilierizstrādājumiem, GLAM DECO zīmols ir radījis rotu kolekciju, kas piemērota mūsdienu sievietei, ļaujot iejusties mistiskas pavedinātājas tēlā un izceļot savu sievišķību un seksualitāti.