RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Mode

Stila videopadoms: apģērba un apakšveļas saskaņošanas noteikumi un kļūdas

Stila videopadoms: apģērba un apakšveļas saskaņošanas noteikumi un kļūdas
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 02.04.2015. 13:47

„Laikam kļūstot siltākam, jau sākam vilkt apģērbu, kas ir plāns, piegulošs un, iespējams, pat nedaudz caurspīdīgs. Lai izvairītos no situācijām, kad pie izraudzītā apģērba tiek izvēlēta nepiemērota apakšveļa, ir vērts zināt apakšveļas un apģērba saskaņošanas noteikumus,” norāda modes un izklaides centra „Rīga Plaza” videopadomu stiliste Evija Briede.

 

Skaties videopadomu par apģērba un apakšveļas saskaņošu! https://www.youtube.com/watch?v=S0FXpzYI7wU&feature=youtu.be

 

Materiāls. Lai tavs ķermenis justos ērti un āda varētu „elpot”, ikdienai labāk izvēlēties apakšveļu no dabīgiem materiāliem, piemēram, kokvilnas, zīda vai arī kombinācijā ar viskozi. Savukārt sintētiku, kā arī dažādas mežģīnes atstāj īpašiem gadījumiem.

 

Etiķete. Nekad nekļūdīsies, ja izraudzīsies miesas krāsas apakšveļu – to varēsi pavilkt zem jebkuras krāsas drēbēm. Katras sievietes veļas atvilktnē jābūt vismaz vienam miesas krāsas apakšveļas komplektam. Atceries – kas pieļaujams pusaudzim, nav pieļaujams dāmai! Apakšveļai ir jābūt nemanāmai – nekādu izlīdušu biksīšu maliņu un krūštura lencīšu!

 

Krāsas. Krāsainu vai spilgtas krāsas apakšveļu ieteicams nēsāt tikai zem tumšām un necaurspīdīgām drēbēm. Ieradums zem caurspīdīgas blūzes vilkt kontrastējošas krāsas krūšturi var būt stila „odziņa” privātos pasākumos, bet, izejot sabiedrībā, tas neliecina par labu gaumi. Ja tomēr vēlies izcelties, dari to gaumīgi – veļu izvēlies apģērbam pretējā krāsā.

 

Bezvīļu apakšveļa. Ja biksītes izvēlēsies bezvīļu, vari būt pārliecināta, ka tās zem apģērba būs nemanāmas, neizspiedīsies gurnu līnija, droši nēsā apspīlētus džinsus, piegulošu kleitu un neuztraucies, kā izskaties no aizmugures. Bezvīļu apakšveļa ir laba alternatīva dāmām, kuras jūtas neērti, valkājot tanga biksītes.

 

Krūšturis. Sievietēm ar mazākām krūtīm ieteicams valkāt nedaudz polsterētu jeb krūšturi ar push-up efektu. Šādi modeļi vizuāli palielinās krūtis un piešķirs tām perfektu formu. Ir radīti bezvīļu, gluda materiāla krūšturi, kuriem nav stīpu, bet ir push-up efekts – tas būs nemanāms un droši varat vilkt piegulošu apģērbu ar lielu kakla izgriezumu. Atceries, nekad nepērc krūšturi, ja neesi to pielaikojusi! Kaut arī ražotāji parasti izmanto noteiktu sistēmu, lai norādītu izmērus, tomēr vienāda izmēra dažādi modeļi var nederēt vienlīdz labi.

 

Saskaņošana. Gaišas ādas īpašniecēm vislabāk piestāv pasteļtoņi – gaiši zils, persiktonis, gaiši rozā u.c. Savukārt sievietēm ar iedegumu piemērotāki ir spilgtie toņi – fuksiju rozā, tirkīza zils, violets u.c.

 

Ieteikumi!

* Iegādājoties veļas komplektu, katram krūšturim nepieciešamas divas līdz trīs apakšbiksītes, jo tās nonēsājas krietni ātrāk.

* Ja meklē veļu kādam īpašam tērpam, dodoties iepirkties, obligāti ņem to līdzi. Dažkārt noskatītā veļa kādas šuvuma nianses dēļ pilnīgi noteikti neder pie konkrētā apģērba.

 

Aizvadītajā gadā modes un izklaides centrs „Rīga Plaza” aizsāka tradīciju – saviem apmeklētājiem dāvināt izglītojošus un iedvesmojošus stila seminārus par modi – „Stila 3dienas” –, kas notika reizi mēnesī. Turpinot aizsākto, „Rīga Plaza” šogad piedāvā stila videopadomus. Seko tiem līdzi „Youtube.com” kanālā „Mammamuntetiem.lv”.