RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Mode

Viaplay piedāvā: jaunas un neredzētas filmas Helovīna vakaram

Viaplay piedāvā: jaunas un neredzētas filmas Helovīna vakaram
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 31.10.2017. 17:25

Melns humors, nacistu zombiji, mistiski notikumi, šausminoši medicīnas eksperimenti un asinis stindzinošas drāmas – tik dažādi ir filmu žanri, ko skatītāji iecienījuši Helovīna svētkos. Iegūsti līksmās šausmu nakts noskaņu ar šo lielisko filmu izlasi latviešu valodā, ko sagatavojis Viaplay. Šeit apkopotas lieliskas filmas un seriāli bez reklāmām.

 

Kas gan var noiet greizi nevainīgā spēlē ar garu izsaukšanu? 60.-to gadu Amerikā  kāda sieviete ar saviem bērniem izliekas, ka izsauc garus. Lai padarītu savu šovu vēl krāšņāku, viņa nejauši izsauc īstu ļauno garu. Kā tas ietekmēs viņas ģimeni, skaties japāņu/amerikāņu šausmu filmā Ļaunuma aizsākums.

 

Savukārt laikmetīgajā BBC kostīmdrāmā Ekstrasenss britu rakstniece un skeptiskā šarlatānu atmaskotāja Florensa dodas noskaidrot, kāpēc kādā Anglijas internātskolā  bērnus biedē rēgs. Šķiet, viņas 1. Pasaules karā mirušais līgavainis  joprojām ir līdzās.

 

Protams, Helovīnos neiztikt arī bez pāris zombiju filmām. Šī gada izlasē norvēģu šausmu trilleris Nāvējošais sniegs, kur Norvēģijas kalnos slēpošanas brīvdienu laikā medicīnas studentu grupai uzbrūk nacistu zombiji.

 

Mistisko radījumu vidū īpašu vietu ieņem raganas, īpaši aizgājušajos gadsimtos. 1630.  Ziemeļamerikā kāda britu kolonistu ģimene iekārto jaunu saimniecību. Neparasti un traģiski notikumi sāk vajāt ģimeni – mīklainos apstākļos pazūd ģimenes jaunākā atvase. Kā vēlāk noskaidrojas, tas nav vis sadzīves negadījums, bet pie vainas ir Ragana, kas mīt tumšajā mežā. Filma debitējusi daudzos kinofestivālos un atzīta viena par pēdējo gadu labākajām žanra filmām.

 

Bet vai raganas dzīvo arī mūsdienās? Par to pārliecinās Pēdējais raganu mednieksKolders, kurš pirms daudziem gadsimtiem uzveica visu varošo raganu karalieni. nolādēts viņš nodzīvojis līdz mūsdienām un negaidīti saprot, ka cīņa ar ļaunumu vēl nav galā. Asa sižeta zinātniskās fantastikas drāmu veido spēcīgs aktieru ansamblis - Vins Dīzels, Elija Vuds, Maikls Keins, kā arī Troņu spēles zvaigzne Roza Leslija.

 

Nevainīgs vakars negaidīti pārvēršas par nāvējošu kaisles spēli, kad pie uzticīgā ģimenes tēva namdurvīm pieklauvē divas apmaldījušās sievietes erotiskajā trillerī Tuk tuk. Galvenajās lomās Kianu Rīvss un seksapīlās Ana de Amas un Lorenza Izzo.

 

Līksmais Helovīna svētku apmeklējums kādai ģimenei beidzas traģiski spriedzes mistērijā Tumsas vārti ar Nikolasu Keidžu galvenajā lomā. Izmisušie vecāki gada garumā turpina meklēt Helovīna laikā pazudušo dēlu, līdz sastopas ar noslēpumainu un šausminošu leģendu.