RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Mūzika

Šogad pelnošākās mūziķes pasaulē – Britnija Spīrsa un Teilore Svifta

Šogad pelnošākās mūziķes pasaulē – Britnija Spīrsa un Teilore Svifta
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 30.11.2012. 17:30

Biznesa žurnāls „Forbes” apkopojis labāk apmaksātos mūziķus pasaulē, kur pārliecinoši pirmo vietu ieņem Dr. Dre ar 110 miljoniem dolāru lieliem ienākumiem. Labāko sešiniekā ir atrodamas arī tādas mūzikas zvaigznes kā Rodžers Voterss (88 miljoni dolāru) no „Pink Floyd”, Eltons Džons (80 miljoni dolāru), kā arī grupas „U2” (78 miljoni dolāru), „Take That” (69 miljoni dolāru) un „Bon Jovi” (60 miljoni dolāru). 

 

Taču īpašu uzmanību „Forbes” pievērsis daiļā dzimuma pārstāvēm, kuras šogad bijušas īpaši čaklas naudas pelnīšanā.

 

Septīto vietu uzreiz aiz lielā sešinieka ieņem popmūzikas dīva Britnija Spīrsa, šogad nopelnot 58 miljonus dolāru. Jāatzīst gan, ka lielu daļu no peļņas sastāda dalība Elizabetes Ardenas kosmētikas līnijas reklamēšanā.

 

Astotajā vietā ierindojas Teilore Svifta, kura gan to dala kopā ar izbijušo „bītlu” Polu Makartniju – viņu kontā 57 miljoni dolāru. Sviftas ienākumus lielā mērā sekmējuši viņas ceturtā studijas albuma „Red” ievērojamie pārdošanas apjomi – pirmajā nedēļā vien tika pārdotas 1,2 miljonu albuma kopijas.

 

Tāpat, starp atpazīstamākajām dziedātājām žurnālā „Forbes” ir Rihanna, Lady Gaga un Ketija Perija, kuras attiecīgi nopelnījušas 53 miljonus, 52 miljonus un 45 miljonus dolāru.

 

Uzmanības vērts šajā sarakstā ir 18-gadīgais tīņu elks Džastins Bībers, kurš, nopelnījis 55 miljonus dolāru, ieņem godpilno desmito vietu, kas padara viņu par jaunāko mūziķi šajā sarakstā.

 

Astoņpadsmitajā vietā ierindojusies Bejonsī, kura gan lielāku daļu laika šogad bija aizņemta ar mammas pienākumu pildīšanu. Bejonsī kontā šogad 40 miljoni dolāru, kas ieņemti no albumu pārdošanas un apģērbu līnijas tirdzniecības. Interesanti, ka Bejonsī „ielikusi” savam vīram Džei Zī, kurš ar 38 miljoniem dolāru ieņem 20. vietu. Džei Zī galvenie ienākumu avoti bijuši koncertturnejas un citu biznesu attīstīšana.