RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Mūzika

Tikai mēnesi pēc traģēdijas ASV Lady Gaga uz skatuves parādās ar pie krūtīm piestiprinātiem ieročiem

Tikai mēnesi pēc traģēdijas ASV Lady Gaga uz skatuves parādās ar pie krūtīm piestiprinātiem ieročiem
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
Laima Šeniņa · 17.01.2013. 09:42

Lady Gaga jau atkal pamanījusies izraisīt plašu sabiedrības nosodījumu - šoreiz ekstravagantā māksliniece uz skatuves parādījusies krūšturī, kuram piestiprināti plastikāta ieroči. Un tas viss tikai nepilnu mēnesi pēc traģiskās apšaudes ASV skolā, kurā dzīvību zaudēja 26 cilvēki. 

 

Zvaigzne ar provokatīvo tērpu savus klausītājus šokēja uzstājoties Ziemeļamerikā, koncertturnejas „Born This Way Ball" ietvaros. Šāds solis sarūgtinājis arī slepkavas Ādama Lanzas nogalināto upuru tuviniekus, kurš aizvadītajā mēnesī kādā ASV skolā atklāja uguni un nonāvēja 26 cilvēkus, tostarp 20 bērnus.

 

Lady Gaga ir pazīstama ar saviem pikantajiem un diezgan neparastajiem skatuves tērpiem, piemēram, koncertam Vankūverā dziedātāja bija izvēlējusies kleitu, kas radīta no jēlas gaļas un rozā krāsas zvērādas. Tāpat savādajā koncertturnejas tērpu klāstā bija atrodama dzeltena lateksa kleita un neparasts, balts veidojums, kas atgādināja ko līdzīgu biškopja drēbēm un astronauta skafandram.

 

Neskatoties uz dažādo publikas reakciju, Gaga pieturas pie tradīcijām un aizvien izvēlas tērpus, kas apkārtējos izraisa visai pretējas izjūtas -  ne viena vien zvaigzne ir kritizējusi mākslinieci par zvērādas un jēlas gaļas valkāšanu. Dziedātāja Ozija Osborna sieva Šārona Osborna Gagas ģērbšanās stilu reiz komentēja šādi: „Tas, ka neaizsargāti un nevainīgi dzīvnieki tiek nogalināti tikai tāpēc, lai tava bilde varētu nokļūt presē, man liekas vienkārši pretīgi.”

 

Un Gaga - īstajā vārdā Stefānija Germanota - nemēdz atvainoties par to, ko velk mugurā. Atspēkojot fanu negatīvos komentārus par viņas izvēlētajiem zvērādu tērpiem, māksliniece rakstīja: „Es izvēlos nekomentēt to, vai kažokāda, ko nesāju, ir īsta vai mākslīga. Jūs redzat karkasu, es - muzeja cienīgu vērtību”.