RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Mūzika

Aprīļa sākumā notiks jau piektā Tallinas mūzikas nedēļa

Aprīļa sākumā notiks jau piektā Tallinas mūzikas nedēļa
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 20.03.2013. 10:34

Šogad no 4. līdz 6. aprīlim Igaunijā jau piekto reizi notiks Tallinas mūzikas nedēļa, kas vienkopus pulcēs 233 māksliniekus un grupas, piedāvājot plašu muzikālās programmas izvēli ikviena apmeklētāja gaumei.

 

Tallinas mūzikas nedēļa piecu pastāvēšanas gadu laikā kļuvusi par vienu no lielākajiem iekštelpu muzikālajiem festivāliem Baltijā, ik gadu apmeklētājiem piedāvājot daudzveidīgu gan klasiskās, gan mūsdienīgās mūzikas žanru klāstu. Arī šogad festivāla apmeklētājiem būs iespēja klātienē baudīt folkmūziku, džezu, roku, popu un citus žanrus pārstāvošu mūziķu sniegumu.

 

Turklāt šogad festivāla īpašās City Stage programmas ietvaros mūzika izskanēs ne tikai no lielajām skatuvēm – par improvizētām uzstāšanās vietām kļūs arī Igaunijas galvaspilsētas grāmatnīcas, kafejnīcas, mākslas galerijas, ierakstu veikali, dizaina studijas, viesnīcu bāri un citas pilsētvides satikšanās vietas. Šie koncerti klausītājiem būs pieejami bez maksas.

 

Spilgti internacionāli mākslinieki


Šī gada Tallinas mūzikas nedēļā Igauniju pārstāvēs 165 dalībnieki, savukārt visplašāk pārstāvētā ārvalsts festivālā būs Somija ar 26 māksliniekiem. No Krievijas un Lietuvas piedalīsies pa sešiem māksliniekiem, bet Dāniju un Lielbritāniju pārstāvēs pa piecām muzikālajām apvienībām. Latviju Tallinas mūzikas nedēļā pārstāvēs grupas „Astro’n’out” un „Triānas parks”.