RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Mūzika

Dīdžeja Toma Grēviņa 5 mīļākie videoklipi

Dīdžeja Toma Grēviņa 5 mīļākie videoklipi
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 13.11.2014. 11:05

Dīdžejs un radio personība Toms Grēviņš, kuru nekļūdīgi var saukt par melomānu, ir pārliecināts, ka savs laiks ir mūzikai un savs video.

 

Kaut arī šīs abas ir savstarpēji saistītas lietas, Toma mīļāko video Top 5 mūzikas klips atvēlēts tikai vienai vietai.

 

1.vieta – Grupas The Chemical Brothers dziesmas „Let forever be” video. Joprojām šķiet apbrīnojami, ka tā autors, nu jau pasaulslavenais franču režisors Mišels Gondrī, klipa radīšanā nav izmantojis datorefektus.

 

https://www.youtube.com/watch?v=s5FyfQDO5g0

 

2.vieta – „Fifty people. One question”. 50 nejaušiem garāmgājējiem Ņuorleānā tiek lūgts atbildēt uz vienu jautājumu, pārsteidzošākais – katra cilvēka sniegtā atbilde ir citādāka. Lai uzzinātu, kāds ir šis jautājums un kāda būtu tava atbilde, jānoskatās video.

 

http://vimeo.com/1737450

 

3.vieta – Multfilmas „South Park” autoru viena no agrīnajām filmiņam par dzīves jēgu. Īsi un kodolīgi pāris minūšu garumā.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ERbvKrH-GC4

 

4.vieta – Viena no aizvadīto gadu vizuāli spožākajām filmām man šķiet Leo Karaksa "Holy Motors”. Pārsteidzošs ir moments, kad pēkšņi kā no zila gaisa filmā parādās dziedātāja Kailija Minoga. Jāatzīst, ka šo filmu vērts skatīties augstā izsķirtspējā, lai spētu izbaudīt katras vizuālās etīdes burvību. Man tam lieti noderēja planšetdators Samsung Galaxy Tab S ar Super Amoled ekrānu, kas deva iespēju, pat sēžot uz sava dīvāna mājās, sajusties kā kinoteātrī.

 

https://www.youtube.com/watch?v=D4K26zNcI6k

 

5.vieta – „First kiss”. Šis video vēl nesen klīda ziņu un sociālajos medijos un rekordīsā laikā ieguva vairākus miljonus skatījumu. Diviem pilnīgi svešiem cilvēkiem tiek lūgts noskūpstīt vienam otru – neveiklības sajūta un acīs nolasāmais biklums nekādus papildu komentārus neprasa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=IpbDHxCV29A

 

Ikdienā skatos arī ārzemju televīzijas kanālus portālā filmon.com un hokeja spēles nhl.com, bet galvenokārt planšetdatoru izmanto mans gadu vecais dēls. Abi novērtejam tā kompaktumu un baterijas darbības ilgumu (smejas).