RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Mūzika

Čella virtuozi pieceļ kājās Arēna Rīga klausītājus

Čella virtuozi pieceļ kājās Arēna Rīga klausītājus
Foto: Publicitātes foto
Nadīna Erdmane · 05.12.2014. 11:05

Vakar ar emocijām piesātinātu koncertu Arēnā Rīga uzstājās čellistu duets “2CELLOS” no Horvātijas. Jaunie mūziķi guvuši sensacionālus panākumus, paceļot čella spēli pavisam jaunā līmenī un laužot jebkādas robežas starp mūzikas žanriem.

 

Izpildījuma ziņā šis noteikti bija viens no šī gada kvalitatīvākajiem koncertiem. Abi talantīgie mūziķi aizrāva klausītājus ar savu cilvēcisko vienkāršību un apbrīnojamu talantu. Nebija aizritējusi pat puse koncerta, kad enerģiskais duets piecēla kājās visas skatītāju rindas. Kā nu ne, pat stīvais un pasīvais latvietis nevar nosēdēt pie AC/DC! Turklāt klausītājus apbūra ne vien mūziķu talants, bet arī izsmalcinātā humora izjūta. Lielisks tandēms – ieturētais un nedaudz kautrīgais Luka Šulics un dāmu mīlulis Stefans Hausers, kas nekautrējās jokot un flirtēt ar skatītājiem visa vakara garumā.

 

Koncerta apmeklētājiem bija iespēja baudīt pilnu emociju gammu, sākot ar romantisko Stinga „Every Breath You Take” un beidzot ar citiem pasaules slaveniem skaņdarbiem, kas vienaldzīgu neatstāj nevienu. Ne velti abi čellisti saukti par virtuoziem, nododot skatītajiem iespaidīgu adrenalīna devu, izskanēja „Highway To Hell”, „Thunderstruck” un citi spēcīgi gabali, nesaudzējot mūzikas instrumentus un veselas atstājot vien pāris stīgas.

 

Abi talantīgie mākslinieki uz Latvijas skatuves nav pirmo reizi. 2011.gadā duets iesildīja Eltona Džona koncertu Rīgā. “2CELLOS” uzstājušies kopā arī ar tādām zvaigznēm kā „Red Hot Chili Peppers” un „Queens of the Stone Age”, turklāt, Stefans Hausers divas reize uzstājies princim Čārlzam Bekingemas un Sentdžeimsas pilī. 

 

2013.gada janvārī “2CELLOS” izlaida savu otro albumu “In2ition”, ko producēja leģendārais Bobs Jerzinins, kurš strādājis kopā ar tādām pasaules zvaigznēm kā „Pink Floyd”, „Alice Cooper”, „Kiss” un ‘Deep Purple”.