RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Mūzika

LTV konkursa Supernova 2015 dziesmas vērtēs Kailijas Minogas un Eminem dziesmu autors

LTV konkursa Supernova 2015 dziesmas vērtēs Kailijas Minogas un Eminem dziesmu autors
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 08.12.2014. 18:35

Latvijas Televīzijas (LTV) izsludinātā konkursa „Supernova 2015” starptautiskās žūrijas komisijas sastāvā būs plašu pieredzi guvuši ārvalstu pārstāvji - mūzikas producents un viens no ierakstu kompānijas „Scandinavian songs” vadītājiem Peo Nīlens (Peo Nylen), producents un dziesmu autors no Losandželosas Maikls Džejs (Michael Jay), kā arī ierakstu kompānijas „Universal Music Group” Somijas un Baltijas reģiona vadītājs Jarko Nordlunds (Jarkko Nordlund).

 

Starptautiskās žūrijas galvenais uzdevums būs vērtēt konkursam „Supernova 2015” iesniegtās kompozīcijas, lai atrastu dziesmu, kas spēs konkurēt pasaules mūzikas tirgos.

 

Starptautiskās žūrijas pārstāvji no visām pieteiktajām dziesmām izvēlēsies desmit, kas varētu kļūt par potenciālajiem hītiem un papildus atlasīs sešas rezerves dziesmas. Tāpat žūrijas komisijas locekļi komentēs gan dziesmu pabeigtās, gan demo versijas un sniegs savu redzējumu par to, kā varētu skanēt dziesmas aranžijas un kāds varētu būt piemērotākais dziesmas izpildītājs.

 

P. Nīlens ir viens no pieredzes bagātākajiem mūzikas izdevējiem Skandināvijas valstīs. Producenta pārstāvētā uzņēmuma „Scandinavian songs” autori un producenti raksta un producē dziesmas tādiem izpildītājiem kā Martins Gariks (Martin Garrix), Lorīna (Loreen), „Scooter” „Dragonette” u.c. P. Nīlens ir viens no zinošākajiem savas jomas pārstāvjiem Ziemeļeiropā.

 

Dalībai „Supernova 2015” piekritis arī viens no pieprasītākajiem dziesmu autoriem ASV M. Džejs, kurš rakstījis dziesmas tādiem māksliniekiem kā Kailija Minoga, Selīna Diona, Sāra Pakstone, Glorija Estefana, Eminem, mūzikas grupām „Fivestar”, „New Kids On The Block” un daudzām citām.

 

Ar plašu pieredzi var lepoties arī „Universal Music Group” vadītājs Somijas un Baltijas reģionā J. Nordlunds, kurš šovbiznesā nostrādājis vairāk nekā 15 gadus un ir viens no zinošākajiem mūzikas biznesa pārstāvjiem Baltijas un Skandināvijas reģionā. „Universal Musci Group” Baltijas valstīs pārstāv tādus mūziķus kā Eltons Džons un Ladu Gaga.

 

Atgādinām, ka vēl tikai dažas dienas - līdz 10. decembra, plkst. 23:59, ikviens pilngadību sasniedzis Latvijas pilsonis, solists vai grupa - ne vairāk kā sešu cilvēku sastāvā - var pieteikties jaunajam konkursam. Šogad pieteikšanās notiek divās kategorijās - iespējams iesniegt dziesmu un pieteikties kā izpildītājs. Iesniegtajai dziesmai jābūt jaunradītai, tā pirms tam nedrīkst būt publiski izdota vai atskaņota. Iepazīties ar konkursa nolikumu un aizpildīt pieteikšanās anketu var LTV mājas lapā (http://ltv.lsm.lv/lv/izklaide/supernova-2015/).

 

Jau ziņots, ka LTV vairs nerīkos Eirovīzijas nacionālās atlases, bet organizē jaunu izpildītāju un autoru konkursu „Supernova 2015”.

 

Konkursa fināls norisināsies 2015. gada februārī.