RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Mūzika

Inbox.lv piešķir stipendiju jaunajai dziedātājai Laurai Lolitai Perešivanai

Inbox.lv piešķir stipendiju jaunajai dziedātājai Laurai Lolitai Perešivanai
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 08.01.2015. 17:35

Šāgada 13.janvārī Latvijas Nacionālajā operā notiks īpašs jaunās dziedātājas Lauras Lolitas Perešivanas un Rīgas Doma kora skolas audzēkņu koncerts, kura laikā talantīgā vokāliste saņems „Inbox.lv” sarūpētu stipendiju studijām ārvalstīs.

 

Koncertā skanēs skaistākās ārijas un dueti no pasaulē populārām operām un operetēm. Tāpat klausītājus priecēs krievu romances un vokālie skaņdarbi no slavenām mākslas filmām. Piemēram, ārijas no Džordža Geršvina “Porgijs un Besa”, Džakomo Pučīni “Bohēma” u.c., dueti no Volfganga Amadeja Mocarta operas “Burvju Flauta” un Franča Lehāra operetes “Jautrā atraitne”, ko nereti dēvē par visu operešu karalieni.

 

Koncertu sadarbībā ar Rīgas Doma kora skolu organizē “Inbox.lv” gan par godu aizvadītajam gadam, gan iedibinot jaunu tradīciju – Latvijas jauno talantu atbalstu.

 

„Dāvanas varbūt ļoti dažādas, manuprāt, šī jauniedibinātā tradīcija ir dāvana ne tikai jaunajai vokālistei, bet arī mums un mūsu sadarbības partneriem. Mēs kā līderi savā nozarē izlēmām atbalstīt nākotnes līderus savā jomā – kādreiz, cerams, redzēsim Lauru uz Latvijas vai citas valsts operas skatuves un varēsim lepoties, ka visi kopā esam snieguši artavu talanta izaugsmē,” sacīja SIA “Inbokss” valdes priekšsēdētājs Andris Griķis.

 

Griķis pastāstīja, ka šāda ideja radusies pēc ilgām pārdomām, kādas korporatīvās dāvanas šoreiz izvēlēties. Galu galā uzņēmums izlēma šos līdzekļus novirzīt vienreizējai stipendijai Rīgas Doma kora skolas pēdējā kursa audzēknei Laurai Lolitai Perešivanai, izvērējot jaunās vokālistes pērnā gada sasniegumus.

 

2014.gadā Perešivana ieguva pirmo vietu Latvijas jauno talantu konkursā par Teodora Reitera balvu, sasniedza pusfinālu starptautiskajā 33.jauno operdziedātāju konkursā „Hans Gabor Belvedere Singing competition” u.c. Turklāt viņa jau 2014.gada nogalē iestājās Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā.

 

„Inbox.lv” lēmums sekmēt jaunās vokālistes karjeru ir ļoti laba motivācija jauniešiem, kuri redz, ka, neatlaidīgi strādājot, var gūt atbalstu un viņu sasniegumi tiek novērtēti. Mecenātu nav pārāk daudz, tādēļ ir būtisks ikviens biznesa sabiedrības ieguldījums cilvēkos, kuri agrāk vai vēlāk nesīs Latvijas vārdu pasaulē,” saka Rīgas Doma kora skolas direktore Sarmīte Andžāne.

 

„Inbox.lv” sarūpētā stipendija tiks pasniegta īpašā koncerta laikā, un tās summa pagaidām tiek turēta noslēpumā.

 

Laura Lolita ir mērķtiecīga un ārkārtīgi daudzpusīga meitene, kura soli pa solim dodas izvēlētajā virzienā. Topošā vokāliste papildina prasmes starptautiski atzītu vokālās mākslas pedagogu meistarklasēs, vienlaikus paspējot gūt atzīstamas sekmes mācībās,” uzsver skolas direktore.

Koncerts notiks 2015. gada 13.janvārī, plkst.19:00 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē. Ieeja ar ielūgumiem.

 

Solisti: Rīgas Doma kora skolas pēdējā kursa audzēkņi Laura Lolita Perešivana un Kristaps Ivanovs, „Riga Symphony 2014” Grand Prix ieguvējs nominācijā „Akadēmiskais vokāls”. Koncertmeistare – Sarmīte Ārenta.