RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Mūzika

Grupa “Jānis Bukums” publisko provokatīvu video klipu

Grupa “Jānis Bukums” publisko provokatīvu video klipu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 02.04.2015. 14:25

Grupa “Jānis Bukums” prezentē savu jauno un provokatīvo video – klipu “Radiohead” dziesmas “Creep” koverversijai. Pirmo reizi īpaši aicinātie viesi šo klipu varēja novērtēt grupas jaunā albuma “Dzīvs un Savādāks” prezentācijas koncertā 26. martā Latvijas 1. Rokkafejnīcā, tagad tas pieejams arī publiski.

 

Dziesma “Creep” ir viena no 11 jaunā albuma dziesmām, vienīgā albuma koverversija un vienīgā dziesma angļu valodā. Rokmuzikants Jānis Bukums dziesmu iedziedājis duetā ar Aiju Vītoliņu. Tas rada jaunu un svaigu “Creep” skanējumu un klipā - krāšņu vizuālo risinājumu. Klips provocē un uzrunā arī ar seksīgajiem tērpiem, ar neviennozīmīgiem kadriem, ar daudzslāņainu vizuālo valodu, kur nolasāmi pat citāti no filmām (piemēram, no “Lubenes”).

 

Aija Vītoliņa šajā klipā atklāj jaunas sava vokālās un aktiermeistarības talanta šķautnes. Viņa pati atzīst, ka “šis tiešām bija izaicinājums, līdz šim nekad neesmu dziedājusi šāda žanra mūziku, bet kā viesmāksliniecei piedalīties bija interesanti! Darbs pie klipa bija viegls, jo gan klipa režisoram, gan Jānim bija skaidra vīzija par gala rezultātu. Jānim ir ļoti kolorīts tembrs un ir prieks, ka viņš ir atgiezies mūzikas vidē!".

 

Klipa režisors un scenārija autors ir audiovizuālās mākslas students Hārdijs Cibuļskis. Par savu darbu pie video klipa viņš izsakās kodolīgi: “Cerams, mums ir kopā izdevies dziesmas vēstījumu nodot tā, lai katram būtu par ko padomāt: vienam tas būs stāsts par grūto bērnību, otram – par savu nepiepildīto mīlestību, vēl kādam citam – par nebeidzamo bēgšanu pašam no savas būtības un par tiem līdzekļiem, kā mēs to panākam...”.

 

Pats Jānis Bukums par jauno video klipu stāsta šādi: „Pirmo reizi mūžā esmu pilnīgi legāli izveidojis koveru tik leģendārai un populārai dziesmai. Tas, protams, ir risks, taču mēs apzināti uz to gājām, jo – kas tad vēl, ja ne mēs! Jā, mūsu video klips ir provokatīvs un tas ir apzināti. Ja arī kādu, iespējams, mulsinās atklātie kadri un provokatīvais izteiksmes veids – ļoti labi, tad mērķis būs sasniegts!Mums tas ir stāsts par mums pašiem – dzīviem un savādākiem!”.

 

Video klipa operators - Toms Zarāns, kameras asistents - Valters Krūzkops.

 

Jaunais video klips: https://www.youtube.com/watch?v=CN5RTvgHxr0

Jaunais grupas albums: https://itunes.apple.com/lv/album/dzivs-un-savadaks/id977103107