RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / POSITIVUS

POSITIVUS FESTIVĀLU papildina C2C, Latvian Blues Band, The Sound Poets un Rasabasa

POSITIVUS FESTIVĀLU papildina C2C, Latvian Blues Band, The Sound Poets un Rasabasa
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 30.05.2013. 09:42

Positivus festivāla programmu papildina atraktīvā franču dīdžeju apvienība C2C, Baltijas blūza fenomens Latvian Blues Band, pašmāju mūzikas grandi The Sound Poets un lietuviešu alternatīvā pop-roka apvienība Rasabasa.

 

Positivus festivālā šogad uzstāsies pozitīvi atraktīvā četru franču dīdžeju apvienība C2C, kas  radījusi vairākus šobrīd daudzās radiostacijās skanošus hitus un savos priekšnesumos ar “skreča” (scretchers – no angļu val.) elementiem un dzīvajiem “vokāliem” aizraujoši izpilda savu mūziku. Grupas spīdošā tehniskā izveicība un izcilā mūzikas gaume ļāvusi viņiem uzstādīt joprojām nepārspētus rekordus dīdžeju sacensībās – četrus gadus pēc kārtas (2003-2006) C2C ieguvuši pirmo vietu prestižajā DMC pasaules čempionātā (DMC World Competition). Grupas galvu reibinošās uzstāšanās ir reizē tehniski spožu un rotaļīgu elektronikas, soula un hiphopa stilu apvienojums. Savos skanīgajos džeza skaņdarbos C2C iekļauj iespaidīgu mūzikas instumentu diapazonu – no akustiskajām ģitārām un basģitārām līdz taustiņu un stīgu instrumentu klāstam.  Dīdžeju izpildīto mūziku acumirklī iemīl gandrīz visi, kam līdz šim elektroniskā mūzika nav bijusi tuva.

  

Uz Tele2 skatuves Positivus festivālā koncertēs vēl viena leģendāra latviešu grupa - Latvian Blues Band. Nešaubīga pārliecība, ka blūzs arī 21. gadsimtā ir mūzikas pasaules pamatu pamats, ir ļāvis Latvian Blues Band jau 1997.gadā kļūt par vienu no starptautiski pazīstamākajām latviešu grupām, regulāri piedaloties blūza festivālos visa pasaulē. Savas karjeras laikā LBB ir sadarbojušies ar vairāk nekā 200 blūza māksliniekiem, tai skaitā kā iesildītāji uzstājušies kopā ar Džo Kokeru (Joe Cocker), Koko Montoiju (Coco Montoya), Victor Bailey Group u.c., izpelnoties pat “Eiropas blūza fenomena” nosaukumu.

 

Tāpat Nordea skatuvi papildina viena no šobrīd aktuālākajām latviešu poproka grupām The Sound Poets. Dēvēti par emocionāli inteliģentā poproka pārstāvjiem, The Sound Poets kopš grupas dibināšanas 2006. gadā ir saņēmuši godpilno Latvijas Mūzikas balvu par savu hitu “Kalniem pāri”, izdvuši debijas albumu “Sound Poetry”, kas tika atzīts par vienu no gada labākajiem albumiem, kā arī iesildījuši Prāta Vētru pagājušās vasaras koncerttūrē Latvijā.  Tikko klajā nācis arī grupas debijas albums latviešu valodā “Tavs stāsts”, kas tapis sadarbībā ar I Love You Records izdevniecību.

 

Nordea skatuves programmu papildinās arī grupa Rasabasa, kas ir četru mūziķu apvienība no Lietuvas un Norvēģijas, kas festivālā uzstājusies arī iepriekš. Grupa pastāv kopš 2009. gada un savā mūzikā apvieno popu, elektroniku un alternatīvo roku. Rasabasa ir izdevuši divus EP ierakstus, koncertējot Lietuvā, Latvijā un Lielbritānijā, iegūstot arī tā saucamo Lietuvas Grammy balvas ekvivalentu – M.A.M.A. balvu kā labākā Alternatīvā grupa. Mūziķi pašlaik ieraksta savu debijas albumu, kuru plānots izlaist šī gada rudenī.

 

Lielākais mūzikas festivāls Baltijā – Positivus festivāls šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijā.

 

Jau ziņots, ka uz Tele2 skatuves uzstāsies The xx, Sigur Rós, Two Door Cinema Club, Imagine Dragons, Crystal Castles, Tom Odell, Michael Kiwanuka, Jauns Mēness, Willy Moon, The Joy Formidable, Elektro Guzzi un Iiris.

 

Uz Nordea skatuves uzstāsies Zodiaks, !!! (“chk chk chk”), Palma Violets, Charli XCX,  Efterklang, John Grant, Team Ghost, Suuns, No Ceremony, Darwin Deez un Twenty One Pilots.

 

Uz I Love You skatuves uzstāsies Without Letters, Zebra Island, Momend, Anete, Franco Franco, Carnival Youth, Alise Joste, Bērnības Milicija, Deeper Upper, Markas Palubenka, Odd Hugo, Parára, Stūrī Zēvele, Them Lemons, Tribes of the City, Laika Suns un Sibyl Vane.

 

Biļetes uz festivālu nopērkamas www.positivusfestival.com, Biļešu Servisa kasēs, internetā un Nordea bankomātos visā Latvijā. Trīs dienu biļešu cena Ls 37, ar telts vietu - 41 Ls.