RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Ķīnā izveidots cūku ciemats

Ķīnā izveidots cūku ciemats
Foto: No odditycentral.com.
KRUSTTEVS.COM · 05.06.2012. 15:12

Cenšoties cūkām nodrošināt labāku komfortu un attiecīgi iegūt labāku gaļu, Žanpu ciemata iedzīvotāji Ķīnā izveidojuši īpašu rukšiem paredzētu dzīvojamo kompleksu, uzbūvējot tiem nelielas komfortablas betona mājiņas.

 

Kā vēsta vietne odditycentral.com, sākotnēji ideja par šo gaļas dzīvnieku, kas parasti dienas pavada aizgaldos, izmitināšanu speciālā kompleksā neizpelnījās atzinību, īpaši vienas „cūku mājas” visai augstās cenas dēļ (USD 1230), taču visi skeptiķi tika apklusināti, kad kļuva redzams, kā jaunie apstākļi maina cūku noskaņojumu un kā to dēļ kaušanai nolemtie dzīvnieki sāk ātrāk pieņemties svarā.

 

Lieki teikt, ka tāds arī bija šī ciemata, neoficiāli dēvēta par Cūkciemu, izveides mērķis, turklāt tiek uzskatīts, ka šādi audzētiem rukšiem ir garšīgāka gaļa. Kā vēsta Ķīnas mediji, ir darīts viss, lai cūkas jaunajos „apartamentos” justos labi – mājiņas aprīkotas ar dažādām rotaļlietām un mēbelēm. Gaļas dzīvnieki ik dienu no astoņiem rītā līdz pieciem pēcpusdienā pavada laukā, bet pēc tam atgriežas savās mājiņās.

 

Apskatījuši Cūkciema foto, daudzi Ķīnas interneta lietotāji secinājuši, ka šīs cūkas dzīvo labāk nekā daudzi cilvēki.