RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Rīgā izcepta un apēsta lielākā torte Baltijā

Rīgā izcepta un apēsta lielākā torte Baltijā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 23.11.2012. 07:41

Modes un izklaides centrs Rīga Plaza valsts svētku brīvdienās īstenojusi jaunu rekordu – uzcepta un tirdzniecības centra apmeklētājiem uzdāvināta lielākā torte Baltijā. Tās svars – virs 500 kg, izejmateriāli – ap 2000 olu, 40 kg dzērveņu ievārījuma, 240 kg speciālā biskvīta, 50 kg piparkūku mīklas... Turklāt nebijis notikums – torte tika radīta īstas Mini One automašīnas lielumā. Tā bija tieši tikpat liela, cik auto, kuru šajās dienās Rīga Plaza izlozēja lielās rudens iepirkšanās akcijas noslēgumā. Kurš ir laimīgais uzvarētājs? Kā notika svētku pasākums?

 

Pirmdien, 19.novembrī, ar grandiozu svētku pasākumu un rekordlielo torti īstās automašīnas lielumā mielastā, noslēgusies Rīga Plaza rīkotā iepirkšanās akcija, kuras laikā tika izlozētas sešas Mini One automašīnas. Jau ziņots, ka ikvienam, kurš vēlējās piedalīties izlozē, laika posmā no 15.augusta līdz 19.novembrim, vajadzēja sakrāt zīmogus par katru pirkumu Ls 10 vērtībā. Sestās Mini One automašīnas izloze ir notikusi.

 

Sestās automašīnas īpašniece ir Alla Rihtere, 42 gadus vecā rīdziniece, kura strādā bankā un brīvajā laikā labprāt vizinās ar auto. Jauna soma un zābaki – varētu teikt, tā ir loterijas biļetes cena, jo tieši šādus pirkumus viņa veica septembra beigās, bet jau novembra beigās Rīga Plaza pasniegusi mūža lielāko dāvanu.

 

 „Vēl nespēju noticēt, ka esmu jaunās Mini One īpašniece. Autovadītājas tiesības man jau ir kopš deviņdesmitajiem gadiem. Man bijušas arī vairākas automašīnas, bet pilnīgi jauna, pa taisno no veikala – šī ir pirmā,” stāsta uzvarētāja. Uzreiz pēc automašīnas reģistrācijas uz sievietes vārda, pirmā Mini One pietura būs benzīntanks. Jā, tuvākajā laikā plānots arī kāds tālāks izbrauciens ar auto, bet uz kurieni tieši, A.Rihtere vēl nav izlēmusi.

 

Grandiozā torte Mini One automašīnas lielumā bija kā dāvana modes un izklaides centra Rīga Plaza pircējiem. „Pie svētku tortes gatavošanas vairākas dienas pēc kārtas strādāja 12 konditori. Tas mums bija ļoti liels izaicinājums un vienlaikus pagodinājums. Lai torte laikā sasniegtu Rīga Plazu, vienlaicīgi cepām ap 300 lieliem biskvītiem,” stāsta Gunta Elpere. Savulaik viņa piedalījās arī pie tortes gatavošanas Baltā nama izskatā, kuru uz svētkiem Latvijā pasūtīja Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība.

 

Ikviens Latvijas iedzīvotājs bija aicināts apmeklēt šo vērienīgo izlozes noslēguma pasākumu, kur ar stāstiem par saviem iepirkšanās paradumiem dalījās aktieri Normunds Bērzs un Ģirts Ķesteris. Pasākuma laikā notika arī bārmeņu šovs un dziedātājas Aijas Andrejevas koncerts.