RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Karjera un kaislība ne vienmēr iet roku rokā

Karjera un kaislība ne vienmēr iet roku rokā
Foto: usu.edu
KRUSTTEVS.COM · 25.12.2012. 08:00

Viena no lielākajām kļūdām pasaulē, ir veidot karjeru, tikai sekojot kaislībai. Lai gan tas izklausās ļoti labi, ar šāda uzstādījuma realizāciju problēmu var rasties vairāk, nekā sākumā šķiet. 

 

Lai veidotu veiksmīgu karjeru, ir jāatrod lauks, kas, pirmkārt, interesē, otrkārt, padodas. Tikai abu jomu mijiedarbība rada labus priekšnoteikumus veiksmīgai attīstībai. Kā to noteikt?

 

Pirmkārt, jāapzinās to, kas labi padodas, savas stiprās puses. Jācenšas kļūt labākajam savā jomā. Tas, protams, prasīs laiku un pūles, tāpēc vēlams sākt ar tām jomām, kurās jau ir iestrādes, un tās pakāpeniski, bet neatlaidīgi pilnveidot.

 

Otrkārt, jāapzinās intereses. Atrodiet savu interešu lauku, un tam uzmanību veltiet katru dienu. Neizbēgami te būs gan kāpumi, gan kritumi. Taču vieglāk ir pastiprināti interesēsies par lietām, kas tiešām interesē, nekā mēģināt apgūt to, no kā emocionāli esat tālu.

 

Viens no maldīgajiem konceptiem ir atdoties tikai kaislībai. Tas labi izklausās, bet dzīvē ir sarežģīti īstenojams. Var gadīties, ka ideja patīk, bet tā grūti realizējama. Piemēram, patīk futbols, bet vai esat gatavs kļūt par futbolistu? Tādā gadījumā labāk izdomāt tādas idejas, kas ļautu dzīvot futbola tuvumā, bet pašam neprasītu kļūt par futbolistu.

 

Protams, vairumam cilvēku karjeras kāpnes veido vairākas darba vietas, tomēr vajadzētu apzināties savu dimensiju:

 

1.Funkcionālais lauks, piemēram, mārketings, finanses, inženierzinātnes u.tml.

 

2. Nozare, piemēram, preču mazumtirdzniecība, iepakojumu industrija, IT programmatūru ražošana u.tml.

 

Pēc interesējošās dimensijas apzināšanās, var ķerties klāt pieredzes uzlabošanai un talantu attīstīšanai.