RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Breds Pits: Būt precētam nozīmē, ka varu laist gāzes un ēst saldējumu gultā

Breds Pits: Būt precētam nozīmē, ka varu laist gāzes un ēst saldējumu gultā
Foto: popwatch.ew.com
KRUSTTEVS.COM · 11.01.2013. 17:25

Kāpēc viņš ir slavens ?

 

Breds Pits nav slavens. Slavens ir Fredijs Prinss Juniors. Breds Pits ir kas vairāk; viņa vieta kā Holivdas zvaigznei, seksa simbolam, cilvēktiesību aizstāvim un tēvam ir transformējušas viņu līdz globālas ikonas statusam. Protams, mēs mīlējām viņa aktierspēli tādās filmās kā Septiņi, Cīņas Klubs un Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu, bet tieši viņa darbības ārpus filmu uzņemšanas laukuma ir tās, kas labu aktieri un vienu no pasaules seksīgākajiem vīriešiem ir padarījušas par vienu no ietekmīgākajiem 21. gadsimta vīriešiem.

 

Breda Pita spārnotais citāts

 

"Būt precētam nozīmē to, ka es varu laist gāzes un ēst saldējumu gultā.”

 

86% Pievilkšanas spēks

 

Mēģināt atšifirēt to, kāpēc Breds Pits ir seksīgs būtu tāpat kā mēģināt atbildēt uz jautājumu, kāpēc debesis ir zilas. Tā vienkārši ir. Mēs to neapšaubām, mēs par to nediskutējam, mēs vienkārši to pieņemam. Žurnāls People izvēlējās viņu kā gada seksīgāko vīrieti gan 1995., gan 2000. gadā, savukārt žurnāls Empire  viņu ievietoja Top 25 visu laiku seksīgāko aktieru sarakstā. Arī viņa privātā dzīve nu jau kļuvusi leģendāra – saderināšanās ar Gvinetu Paltrovu, laulības ar Dženiferu Anistoni un visbeidzot attiecības ar nevaldāmo skaistuli Andželīnu Džoliju. Un, neskaitot fiziskos dotumus, Pits ir apdāvināts mākslinieks, lielisks tēvs, tāpat viņš ir ieguvis grādu arhitektūrā un pats par sevi ir pašaizliedzīgs filantropists. Kurš gan varēja iedomāties, ka režisors Raidlijs Skots, dodot iespēju zilacainajam un blondajam Bredam parādīties filmā Telma un Luīze, būs radījis vienu no visu laiku leģendārākajiem seksa simboliem pasaulē.

 

79% Panākumi

 

Breda Pita sasniegumi tiek mērīti vienkārši saskaitot to, cik daudzi vīrieši vēlētos atrasties viņa vietā. Un mēs esam diezgan pārliecināti, ka arī daudzas sievietes nežēlotos, ja kaut uz mirkli varētu iejusties viņa ādā.  Viņa statuss kā vienam no Holivudas vislabākajiem vīriešu lomas atveidotājiem ir nenoliedzams – tādas filmas ar Pita dalību kā SeptiņiTroja, Oušena triloģija, Cīņas Klubs, Misters un Misis SmitiNeticamais stāsts par Bendžaminu Batonu, un Kventina Tarantino filma Bēdīgi slavenie mērgļi  kopā veido diezgan ievērojamu filmogrāfiju. Tāpat viņa attiecības ar megazvaigzni Andželinu Džoliju, tēva loma, audzinot sešus bērnus, ir padarījušas Pitu par zelta etalonu ģimenes vīriešiem visā pasaulē. Aktiera dalība daudzajās cilvēktiesību kampaņās un organizācijās ir novedusi pie tā, ka žurnāls TIME Pitu ir nosaucis par ietekmīgāko cilvēku pasaulē nevis vienu, bet pat veselus divus gadus pēc kārtas. Varbūt Baraks Obama ir ASV prezidents, taču Breds Pits valda pār pasauli.

 

Breda Pita Biogrāfija

 

Pirms veicām izpēti par šo rakstu, mēs vienkārši pieņēmām, ka Breds Pits ir ģenētisku izmēģinājumu rezultāta eksperiments, kurā zinātnieki nezināmu iemeslu dēļ bija mēģinājuši radīt perfektu cilvēka veidolu. Taču izrādās, ka Breds pavisam noteikti ir radies tāpat kā jebkurš cits cilvēks, un viņam tiešām ir arī pavisam īsti vecāki – viņa mamma ir Džeina Etta, vidusskolas skolotāja, bet tētis ir Viljams Alvins Pits, kuram pieder kravasmašīnu kompānija. Breds ne ar ko īpaši neatšķīrās no saviem vienaudžiem un māciījās Springfīldā, Misuri Kikapū vidusskolā un brīvajā laikā piedalījās skolas rīkotajos mūziklos.

 

Pēc absolvēšanas, viņš iestājās Misuri Universitātē, kur studēja žurnālistiku, taču tajā pat laikā viņš neaizmirsa arī par savu hobiju un kā Sigmas kluba loceklis turpināja apgūt aktierspēli. Taču divas nedēļas pirms izlaiduma Breds izlēma universitāti pamest un pārcēlās uz Losandželosu, lai kļūtu par aktieri. Un, lūk, ko par savu izvēli teica pats Pits: „Tuvojoties izlaidumam, es arvien vairāk un vairāk jutos kā grimstošs kuģis. Es redzēju kā mani draugi atrod darbu. Bet es vēl nebiju gatavs noenkuroties. Es mīlēju filmas. Tās priekš manis pavēra pilnīgi jaunu pasauli, bet Misuri nebija vieta, kur tās tika veidotas. Tad vienā brīdī es sapratu: „Ja filmas nenāca pie manis, tad man bija jāiet tur, kur tās rodas.”

 

Breda Pita pirmsākumi

                   

Ja jūs domājat, ka Breds Pits par superzvaigzni kļuva vienas nakts laikā, tad jūs stipri kļūdāties. Pretēji tam, kā zvaigznes rodas šodien, Breda Pita ceļš uz panākumiem bija pakāpenisks un daudziem ērkšķiem kaisīts. Uz ekrāniem viņš galvenokārt parādījās dažās epizodēs tādos TV šovos kā  Growing PainsDallas un 21 Jump Street un nelielās lomās filmās No Way OutNo Man's Land un Less Than Zero.

 

Šīs nelielās lomas un dalība nenozīmīgos projektos turpinājās līdz pat 1991. gadam, kad Pits nospēlēja savu pirmo lielo lomu, atveidojot Džinas Deivisas iemīļoto Raidlija Skota hitā Telma un Luīze. Šī loma atnesa Pitam pasaules uzmanību un kritiķu novērtējumu, un bija par pamatu turpmākajai veiksmei filmu karjerā, iegūstot lomu tādās filmās kā Johnny SuedeCool WorldA River Runs Through It un Kalifornia.
 

Breds Pits kļūst par mezgazvaigzni

 

Jau apveltīts ar lieliskiem fiziskajiem dotumiem, Pits izmantoja savas lomas Roberta Redforda filmās A River Runs Through It un Kalifornia, lai pierādītu pasaulei, ka viņš ir kas vairāk kā smuka sejiņa un spēj arī labi tēlot. Priekš Breda Pita Holivudas ieņemšana likās neizbēgama. Ar lomām filmās Intervija ar Vampīru un Rudens Leģendas (par kuru viņš saņēma savu pirmo Zelta Globusu kā labākais aktieris), Pits ieguva popularitāti visā pasaulē, bet joprojām nespēja atrast tādu lomu un scenāriju, kas pilnībā ļautu atklāt viņa talantu.

 

Tā tas turpinājās līdz pat brīdim, kamēr klajā nāca Deivida Finčera trilleris Septņi, kurā Pits attēloja jaunu un trauslu detektīvu Deividu Millsu, kas vēsturē iegājusi kā viena no labākajām Breda Pita lomām līdz pat šai dienai. Tai sekoja loma zinātniskās fantastikas filmā Divpadsmit pērtiķi, par kuru viņš ieguva savu pirmo Oskara nomināciju kā gada labākais otrās plāna lomas atveidotājs. Tomēr Pita kinonomatogrāfiskā komforta zona ātri vien tika izjaukta pēc tam, kad viņa atveidotās lomas filmās  SleepersThe Devil's OwnSeven Years in Tibet un Meet Joe Black tika plaši kritizētas gan no kritiķu, gan skatītāju puses.

 

Breda Pita personiskā dzīve aizēno viņa aktiera karjeru

 

Pat pēc lomām tādās filmās kā Iepazīšanās ar Džo Bleku, Cīņas KlubsĶēriens, Meksikānis, kurā viņš tēloja  kopā ar Džūliju Robertsu, un Spiegu Spēles, kuras ekrāna partnerisbija Roberts Redfords, viss par ko apkārtējie runāja bija Pita personiskā dzīvē ārpus uzņemšanas laukuma. Pēc plaši atspoguļotajām attiecībām un atsaukto saderināšanos ar aktrisi Gvinetu Paltrovu, Breda Pita mīlas dzīve nonāca vēl lielākā uzmanības centrā, kad 2000. gadā laulībās pārauga viņa attiecības ar ne mazāk populāro aktrisi Dženiferu Anistoni.

 

Ar šķietami izdevušos laulības dzīvi un tikpat veiksmīgu aktiera karjeru, pateicoties filmām TrojaOušena Banda and Oušena Ducis, – šķita, ka Breds Pits neko nevarēja izdarīt nepareizi. Taču tad Breda Pita rokās nokļuva filmas Misters un Misis Smiti scenārijs un par viņa ekrāna partneri tika izvēlēta Andželīna Džolija. Un pārējais, kā viņi saka, jau ir vēsture.

 

"Brandželina"

 

Ja kāds desmit gadus atpakaļ mums būtu paziņojis, ka divas Holivudas megazvaigznes iemīlēsies un tad kopā apceļos pasauli, lai adoptētu bērnus no trešajām pasaules valstīm, tikām radot trīs pašu mazuļus, mēs skaļi pasmietos un nesteidzīgi turpinātu baudīt savu piena kokteili. Bet tas piepildījās!

 

Pēc tam, kad pasauli pāršalca viens no pēdējās desmitgades lielākajiem Holivudas skandāliem, Pitam pametot savu sievu Džolijas dēļ, Pits bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem sāka publiski tikties ar Andželīnu, apgalvojot, ka iemīlējies viņā filmas uzņemšanas laikā. Kopš tā laika par „Brandželinu” dēvētais pāris ir kļuvis par vienu no spēcīgākajiem zvaigžņu tandēmiem pasaulē, kurus vairāk uztrauc nevis pašu karjeras, bet gan tas, kas notiek pasaulē.

 

Pats svarīgākais, ka viņu vēlme palīdzēt citiem patiešām šķiet patiesa nevis uzspēlēta, lai vienkārši iegūtu papildus publicitāti. Kopš Breds sāka tikties ar Andželīnu, viņš ir iesaistījies vairākās cilvēktiesību aktivitātēs un kampaņās, ieskaitot Pirmo kampaņu, kas paredzēta tam, lai cīnītos ar AIDS un trūkumu nabadzīgajās valstīs, un Not On Our Watch organizāciju, kuras mērķis ir pievērst uzmanību tam, kas notiek Darfūrā.

 

Breda mīlestība pret arhitektūru tāpat ir palīdzējusi nodibināt   Make It Right fondu, kuras uzdevums ir uzbūvēt 150 jaunas mājas viesuļvētras Katrīna izpostītajā Ņūorleānas apgabalā. Kad Breds un Andželīna nav aizņemti ar pasaules glābšanu, viņi pavada savu laiku kopā ar saviem sešiem bērniem – Medoksu, Paksu, Zaharu, Šilo un dvīņiem Knoksu un Vivjenu. Obamam varbūt arī ir ASV pirmā ģimene, taču pavisam noteikti pasaules pirmā ģimene ir  „Brandželina”.

 

Kas sekos tālāk?

 

Pēc vairākām cīņām personiskajā un profesionālajā dzīvē, Pits liekas  beidzot ir atradis savu patieso aicinājumu. Breda pēdējās filmas Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu, Bēdīgi slavenie mēŗgļi un un Dzīvības koks ir viņa labāko vidū, tostarp, teju katru reizi parādoties jaunai filmai, viņš tiek izvirzīts arī Oskara nominācijai.

Pita kompānija Plan B Entertainment – kas ir laidusi klajā tādas filmas kā Aizgājušie, Varenā sirds un Ēd, Lūdzies, Mīli— ar panākumiem turpina savu darbību.

 

Breds Pits un Chanel Nr. 5

 

2012. gada maijā, zīmols Chanel paziņoja, ka nākamajās kampaņās tieši aktieris Breds Pits būs leģendāro un pasaulē iecienīto smaržu Chanel Nr. 5 reklāmas seja. Kad tu esi vīrietis un tev tiek lūgts reklamēt vispopulārākās sieviešu smaržas pasaulē, tu oficiāli esi ieguvis visseksīgākā vīrieša statusu. Viss ir beidzies un visi pārējie vienkārši var iet mājās.