RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Toms Krūzs meklējis sievu, aicinot populārākās Holivudas aktrises uz viltus atlasi filmai

Toms Krūzs meklējis sievu, aicinot populārākās Holivudas aktrises uz viltus atlasi filmai
Foto: yourstuffwork.blogspot.com
KRUSTTEVS.COM · 17.01.2013. 19:51

Nesen izdotajā grāmatā „Going Clear: Scientology, Hollywood and the Prison Belief'” minēts, ka slavenais aktieris un filmu zvaigzne Toms Krūzs sievas meklējumiem izvēlējies pavisam neparastu metodi. Proti, zvaigzne piemērotākās partneres atrašanai rīkojis viltus filmas atlasi un potenciālās kandidātes sievas lomai aicinājis uz inscinētu „noklausīšanos”. Iecerēto dāmu vidū bijušas tādas slavenas aktrises kā Skārleta Johansone, Džesika Alba, Lindsija Lohana un Keita Bosvorta.

 

 

Priekšroku, kā zināms, aktieris deva Keitijai Holmsai 2005. gadā. Tāpat izdevumā vēstīts, ka Krūzs sevī lolojis cerības kādreiz nonākt Baltajā Namā.

 

Tikām Krūza iecienītā scientoloģijas baznīca grāmatā izteiktos apgalvojumus ir kategoriski noraidījusi. Smagi vīlies pēc attiecību saraušanas ar oskaroto aktrisi Penelopi Krūzu 2004. gadā, kam par pamatu bija aktrises nevēlēšanās pievērsties scientoloģijai, Krūzs (50) devis atļauju baznīcas vecākajiem palīdzēt viņam sameklēt jaunu mīļoto. Tiesa tas darīts pavisam neierastā veidā -  baznīcas locekļi aicinājuši Holivudas atrises uz noklausīšanos neeksistējošai lomai filmā „Neiespējamā misija”, lai šādi atrastu piemērotāko Krūza sievas kandidāti.Ar šādu pašu lūgumu atrast sievu Holivudas megazvaigzne vērsies arī pie sava labākā drauga un scientoloģijas līdera Deivida Miskeividža, kurš lieki laiku nav tērējis un nekavējoties uzsācis jaunās Misis Krūzas meklējumus.

 

Grāmatas autore, prestižo Pulicera balvu ieguvusī Lorenca Vraita min, ka scientoloģisti savādo „atlasi” rīkoja organizācijas centrā un uz to tika uzaicinātas jaunās un daudzsološās Holivudas aktrises. Tāpat grāmatā apgalvots, ka neviena no meitenēm netika izvēlēta, tā vietā Krūzs 2005. gadā iepazinās un arī vēlāk par sievu apņēma aktrisi Ketiju Holmsu. Holmsa (34) no Krūza izšķīrās pērn un saņēma pilnas aprūpes tiesības par abu kopīgo bērnu – meitiņu Suri.

 

Grāmatā vēstīts, ka vēl pirms notikušajām intervijām Krūzs tika savests kopā ar britu-irāņu izcelsmes aktrisi Nazaninu Boniadi, kura pašlaik ir 32 gadus veca.

 

Žurnāla „Vanity Fair” speciālā korespondente Maurīna Orta ziņoja, ka Krūza sievas meklējumos bijusi iesaistīta arī jau minētā scientoloģista Deivida Miskeividža sieva. Žurnāls arī apgalvoja, ka scientoloģijas baznīcas vadītāji pārliecinājuši Boniadi, ka viņa tikusi izvēlēta projektam, kas palīdzētu aktrisei attīstīties un iegūt nozīmīgu lomu savā baznīcā, tāpat viņai tiktu dota iespēja iepazīties ar „pasaules ietekmīgākajiem cilvēkiem”. Un, lai visus šos „labumus” iegūtu, scientoloģists Gregs Vilhīrs licis aktrisei nokrāsot tumšākus matus, izņemt zobu platīti un izšķirties no sava ilggadējā drauga. Taču, kad Boniadi atteikusies pamest mīļoto, Vilhīrs parādījis aktrisei šķietamus pierādījumus par drauga neuzticību, kas savukārt novedis pie attiecību iziršanas.

 

Šim plānam sekojuši vairāki lidojumi uz Ņujorku, kur aktrise Boniadi kopā ar Krūzu aizvadījusi vairākus neaizmirstamus randiņus, ieskaitot Empire State Building apmeklējumu, vakariņas Nobu restorānā, slidošanu Rokfellera centrā un nakts pavadīšanu Trampa tornī. Scientoloģijas baznīcas vadītājs Tomijs Deiviss aktrisei pavēstījis, ka viņas jaunā dzīvē kopā ar Krūzu nozīmē pilnībā izpatikt aktierim un darīt visu tā, lai viņš justos laimīgs. Tāpat Deiviss sievieti brīdinājis, ka darīs visu, lai viņu iznīcinātu, ja Boniadi izdarīs jebko, kas Krūzu varētu apbēdināt. Boniadi arī tikusi apmācīta kā uzvesties zvaigznes klātbūtnē.

 

Tomēr savienība izjuka, un Boniadi tika pavēlēts sakravāt savas mantas un nekavējoties pamest Krūza dzīvesvietu. Pēdējo reizi viņa Holivudas aktieri esot redzējusi mājās, sporta zālē, un pēc tam no viņa neesot saņēmusi ne ziņas.

 

Kad satriektā aktrise par savām jūtām pret Krūzu pastāstījusi kādam citam scientolģistam, baznīca viņu nosūtījusi uz kādu pilsētu Floridā, kur par sodu likusi Boniadi tīrīt publiskās tualetes, izmantojot vien zobu birsti, vēsta nesen izdotā grāmata. Baznīca visas šīs apsūdzības ir noraidījusi.

 

Iemesls šādai visai neierastajai scientoloģistu rīcībai ir vienkāršs – viņi vēlas savu slavenāko biedru uzturēt laimīgu. Kā nekā arī summa, ko Krūzs regulāri atvēl savai baznīcai nav no tām mazākajām – 2004. gadā vien aktieris baznīcai ziedoja 3 miljonus dolāru. 

 

Pirms laulībām ar Holmsu, Krūzs un Miskeividžs apsvēruši arī aktiera politiskās iespējas, ziņo grāmata:

 

„Ja pat sasodītais Arnolds (Švarcnēgers) var būt gubernators, kāpēc gan es nevarētu būtu prezidents!” teicis Krūzs.

”Kāpēc gan ne, Tom,” atbildējis Miskeividžs.

 

Krūza advokāti ir nolieguši, ka šāda saruna jebkad ir notikusi. Grāmata arī vērš uzmanību uz Krūza neveiksmīgajiem mēģinājumiem savai ticībai pievērst oskaroto režisoru Stīvenu Spīlbergu laikā, kad abi bija iesaistīti filmas „Pasauļu kari” tapšanas procesā. Taču Krūzs pamatīgi sadusmojies pēc tam, kad dzirdējis kādu Spīlberga un cita nopelniem bagātā režisora Pola Hagisa sarunu. Pēc „New York Daily News” rīcībā esošās informācijas Spīlbergs esot teicis: „Es esmu saticis visus tos scientoloģistus, un liekas, ka viņi ir paši jaukākie cilvēki.”

 

„Protams, mēs visus ļaunos turam skapī,” esot atbildējis Hagiss, kurš pats tajā laikā bija scientoloģijas baznīcas loceklis, pirms 2009. gadā no ticības novērsies.

Hagiss arī atzinies, ka baznīcas locekļi likuši viņam rakstīt atvainošanās vēstuli Krūzam par izteiktajām piezīmēm. Taču, kad pirmais uzmetums neesot bijis gana labs, viņam piespiests uzrakstīt vēl sirdi plosošāku runu. Gan Krūza, gan Spīlberga pārstāvji noraidījuši šādas sarunas esamību.