RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Stāsts, kā latviešu seksīgā golfere Natālija Gulbis saslima ar malāriju

Stāsts, kā latviešu seksīgā golfere Natālija Gulbis saslima ar malāriju
Foto: Ekrānšāviņi no interneta
Linda Goldmane · 15.03.2013. 07:36

Šo gadu ASV latviešu izcelsmes sportiste vēlējās sākt uz pozitīvā viļņa. Taču seksīgo golferi skārusi pavisam negaidīta kaite - tā ir malārijas slimība. Sportistes aģents vēsta, ka ar šo slimību Natālija saslimusi pirms divām nedēļām Singapūrā, kurā aizvadīja  dalību HSBC sieviešu meistarsacīkstēs.


Ārsti sākumā konstatējuši, ka Natālijai Gulbis esot vien gripas simptomi. Tikai vēlāk atklājās, ka tā ir malārija. Šobrīd Natālija lieto atbilstošus medikamentus un ir trīs nedēļu atveseļošanās periodā. Sportiste cer uz ātru izveseļošanos, jo vēlas piedalīties nākamajās sacensībās, kuras notiks pirmajā aprīļa nedēļā.

Malārija ir viena no pasaulē visvairāk izplatītajām slimībām, bet cilvēks var inficēties tikai tajos rajonos (tropi un subtropi), kur ir plazmodiju pārnesēji  — malārijodi. Slimībai raksturīgas periodiskas drudža lēkmes, kas sākas ar temperatūras paaugstināšanos līdz 39 - 40°, kā arī ar stipriem drebuļiem, galvassāpēm, paātrinātu elpošanu, nemieru, sāpēm locekļos un jostas apvidū.

Pēc izrakstīšanās no stacionāra malārijas slimniekam parasti ir noteikti jāturpina lietot medikamenti, tāpēc, lai nerastos infekcijas recidīvi jeb saslimšana ar malāriju neuzliesmotu atkārtoti.