RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Latvietis nolēmis aizpeldēt no Kolkas raga līdz Roņu salai

Latvietis nolēmis aizpeldēt no Kolkas raga līdz Roņu salai
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 20.06.2013. 11:39

Paveikt varoņdarbu ir pa spēkam katram no mums, nepieciešams gribasspēks un ticība, uzskata ventspilnieks Ingus Siliņš. Viņš šovasar iecerējis veikt unikālu peldējumu no Kolkas raga uz Roņu salu Igaunijā, apliecinot, ka lielus panākumus var sasniegt arī parasti cilvēki, nevis supervaroņi filmās. Nedaudz vairāk kā 38 kilometrus garo distanci Ingus plāno nopeldēt 16 stundās, un šis būs pirmais gadījums Latvijas vēsturē, peldot tik lielu attālumu atklātā jūrā.

 

Trīsdesmit vienu gadu jaunais ventspilnieks trīspadsmit gadus nodienējis LR Nacionālajos bruņotajos spēkos un jau trešo sezonu pārstāv Latvijas Ironman.lv komandu. Ar ironman apzīmē triatlona sacensību distanci, kurā dalībnieki peld 3.8km, 180km brauc ar velosipēdu, un pēc tam skrien maratonu - 42km. Ingus nolēmis latiņu pacelt augstāk, galvenokārt, lai pārbaudītu pats sevi, peldot 38 km stindzinošā ūdenī. Vienlaikus ar savu piemēru viņš vēlas iedrošināt jebkuru kļūt par varoņiem savās ģimenēs.

 

„Mums katram galvā ir savi dēmoni, ar kuriem cīnāmies ik dienu. Manuprāt, mēs varam tos uzvarēt, vajag tikai darīt! Draugi mani sauc par traku, taču atbalsta, un vēlos arī, lai mamma lepotos ar mani. Esmu parasts latviešu džeks, kuru audzinājusi mamma, bez tēva. Savu tēvu esmu redzējis vien divas reizes mūžā – vienreiz uz ielas un otrreiz tiesā par alimentu nemaksāšanu, kur viņš skaidri un gaiši pateica – es neredzu jēgu maksāt. Visu bērnību biju resns un nevarēju ne paskriet, ne papeldēt, vēlāk daudz laika pavadīju ballējoties, taču katram no mums dzīvē pienāk brīdis, kad uzdodam jautājumu – ko tālāk? Es izvēlējos uzlabot gan savu fizisko formu, gan garīgo pasauli, sakodu zobus un darīju par spīti grūtībām un sāpēm. Šis peldējums kādam var likties kā izrādīšanās, taču vēlos parādīt savam audžudēlam, ka, lai kaut ko sasniegtu, ir jāiegulda darbs un jābūt pacietīgam. Katrā no mums snauž varonis, vajag tikai mest tam izaicinājumu,” saka Ingus.

 

„Šī noteikti nav izrādīšanās. Tas ir stāsts par to, kā pēc mazām, ikdienā sasniegtām virsotnēm, var neapstāties un iet tālāk. Novēlam Ingum izdošanos, sniedzam atbalstu, jo vēlam, lai mammai un audžutēvam būtu lepnums un Ingum – pierādījums, ka iecerētās virsotnes ir sasniedzamas,” Roberts Ēķis, zīmola „Everest” vadītājs.

 

Peldējumam Ingus gatavojas jau divus gadus un vairakkārt piedalījies sacensībās, kur jāpeld atklātās ūdenstilpnēs. Treniņi pārsvarā notiek ezeros un baseinā, taču tiek peldēts arī jūrā. Pēc tā Ingus secinājis, ka lielākās grūtības, kas sagaida peldējuma laikā – fiziskais nogurums, ūdens temperatūra un sāļais ūdens. Ķermenis atdzisīs un no sāļā ūdens veidosies ķermeņa pampums, tomēr, par spīti šīm grūtībām, Ingus ir apņēmības pilns plānu realizēt līdz galam.

 

Ieceri pārpeldēt 38 km distanci no Kolkas raga līdz Roņu salai atbalsta arī Ingus domubiedrs - uzņēmums SIA „Street Burgers”, kuru iedvesmojusi viņa apņēmība un cīņasspars.

 

„Mēs skatāmies ārzemju video ar iedvesmojošiem stāstiem, taču tajā pašā laikā neticam, ka brīnumi notiek arī pie mums Latvijā. Ingus degsme iedvesmojusi arī mūs un mēs atbalstīsim viņa cīņu ar jūru un sevi,” saka SIA „Street Burgers” pārstāvis Aleksandrs Vēvers.

 

Peldējums plānots jūlija vidū un plašāka informācija vēl sekos.