RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Brīvdienās Alfā tika iedarbināts Latvijā pirmais domino principa mehānisms

Brīvdienās Alfā tika iedarbināts Latvijā pirmais domino principa mehānisms
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 24.09.2013. 10:18

Sestdien, 21. septembrī, tirdzniecības parkā Alfa, apvienojot fizikas, ķīmijas un radošā prāta kombinācijas tika iedarbināts Latvijā pirmais domino principa mehānisms, kurš vienlaikus kļuva arī par Zelta Zivtiņas Lielās vasaras loterijas izlozes mehānismu. Tirdzniecības parka apmeklētājiem bija iespēja vērot Latvijā pirmo šāda mēroga domino principa mehānismu, kas bija izvietots divos stāvos un apvienoja vairākus neatkarīgus posmus.

 

Trīs nedēļu laikā, jaunie, entuziastiskie Latvijas inženieri, t/p Alfa veidoja Latvijā pirmo domino principa mehānismu, lai noteiktu ZZ Lielās vasaras loterijas uzvarētāju. Jau pirms mehānisma ieslēgšanas apmeklētāju interese un ziņkāre bija ievērojama, ikviens vēlējās apskatīt unikālo konstrukciju, sekot līdzi tās sagatavošanas procesam, lai vēlāk klātienē vērotu galveno ieslēgšanas brīdi. Mehānisms tika iedarbināts, palaižot bumbiņu pa trosi no otrā stāva, tādā veidā pēc noteiktas secības aktivizējot katru tā nākamo posmu – lidmašīnas modeļa palaišanu, robotu aktivizēšanu, improvizētas skaņas radīšanu ar ksilofona palīdzību, kā arī lielizmēra domino kauliņu krišanu.

 

„Esam priecīgi, ka Latvijā ir tik zinoši un entuziastiski jauni cilvēki, kas ne brīdi nedomājot piekrita realizēt šo vērienīgo un sarežģīto projektu. Arī pašiem inženieriem šis bija interesants projekts, jo gan katra detaļa, gan viss mehānisms kopumā ir unikāls, pašu plānots un realizēts. Vairāku nedēļu garumā kopā ar Latvijas jaunajiem inženieriem strādājām pie šī īpašā projekta, lai rezultātā dāvātu vienreizēju domino principa mehānisma palaišanas pasākumu, kas vienlaikus mums palīdzēja noteikt ZZ Lielās vasaras loterijas uzvarētāju,” stāsta Laura Ozoliņa, Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja.

 

Tāpat pasākumā ikvienu klātesošo ar dziesmām un atraktīviem priekšnesumiem priecēja lietuviešu dziedātājs, Aļģirdas Šuminskas un ZZ seriāla varoņi, kuri uzraudzīja mehānisma palaišanu un vadīja izlozes procesu. Zelta Zivtiņas vasaras loterijas lielās izlozes un galvenās balvas ieguvējs ir Daniels, 15. gadus jauns rīdzinieks, kurš pats varēs izvēlēties savu balvu starp Zero Gravity bezsvara stāvokļa lidojumu, 5000 latu dāvanu karti no Galactico tīkla veikaliem vai automašīnu Opel Mokka.