RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Liepājnieku darinājumi bērniem radošajā telpā Ideju bode

Liepājnieku darinājumi bērniem radošajā telpā Ideju bode
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 07.11.2014. 13:27

Sestdien radošajā telpā Ideju bode, Jaunliepājā, Teodora Breikša ielā 41/41a no pulksten 11:00 līdz 17:00 darbosies mākslas un amatniecības tirgus, kurā kā jaunums būs rokām šūtas rotaļlietas bērniem un koši, gaumīgi matu aksesuāri mazām un pieaugušām dāmām. Tos darina Liepājā, pārstāvot zīmolu BooKooDee.

 

Kā jau iepriekš minēts, radošā telpa Ideju bode turpmāk katru sestdienu no pulksten 11:00 līdz 17:00 sniedz iespēju iepazīties ar liepājnieku un kurzemnieku darinātām dizaina precēm, mākslas darbiem un apģērbiem. Jaunums Ideju bodē ir liepājnieku veidots zīmols BooKooDee, kas piedāvā iegādāties rokām darinātas mīkstās rotaļlietas bērniem. Rotaļlietas ir izgatavotas no kokvilnas, bet pildījums ir poliesters.

 

Produkcija ieguvusi arī CE sertifikātu, kas apliecina, ka tā atbilst rotaļlietu vispārējām drošuma prasībām. "Ir izpētīts arī rotaļlietu auduma ķīmiskais sastāvs. Mēs paši to gribējām. Es kā māte vēlos būt droša, ka visi izmantotie materiāli nav kaitīgi," stāsta BooKooDee veidotāja Aija Rubene.

 

Rotaļlietas darina uzņēmums "From Heart", kas savu darbību uzsācis ar Kurzemes Biznesa inkubatora atbalstu. Tika iegādātas vairākas audumu griešanas, izšūšanas un citas iekārtas, kas atvieglo rotaļlietu izgatavošanu. Pirmajā "Bukudī" sērijā ir sešas dažādas rotaļlietas - trīs puikas un trīs meitenes -, kas tiek izgatavotas pēc vienas piegrieztnes, bet, mainot ausis, pārtop par zaķi, suni vai peli.

 

Radošā telpa Ideju bode atbalsta esošos un bijušos liepājniekus, kas darina mākslas un amatniecības preces, dizaina priekšmetus, piedāvājot vienuviet iepazīties ar šiem izstrādājumiem, kā arī iegādāties tos. Ar visām precēm iespējams iepazīties www.idejubode.lv. Lielākā daļa mākslinieku, ar kuriem sadarbojas Ideju bode, ir jaunākās paaudzes talanti, kā arī Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņi un pasniedzēji. Ideju bode aicina atbalstīt māksliniekus un amatniekus, iegādājoties viņu preces un dodot iespēju no ietirgotajiem līdzekļiem viņiem turpināt savu attīstību un izaugsmi.