RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Jaunajā LTV raidījumā Eksperti dīvānā skatītāji vērtēs Latvijā pieejamo TV saturu

Jaunajā LTV raidījumā Eksperti dīvānā skatītāji vērtēs Latvijā pieejamo TV saturu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 12.11.2014. 14:06

Turpmāk katru trešdienu, plkst.19.15, Latvijas televīzijas 1.kanālā (LTV1) varēs vērot jaunu un izklaidējošu raidījumu „Eksperti Dīvānā”, kurā piedalīsies septiņas dažāda vecuma draugu kompānijas un ģimenes - ierindas skatītāji, lai katru nedēļu vērtētu Latvijā pieejamo televīziju populārākos raidījumus.

 

Kā liecina dažādu aptauju un pētījumu dati - Latvijas sabiedrībā viens no populārākajiem brīvā laika pavadīšanas veidiem joprojām ir televizora skatīšanās. Katru vakaru tūkstošiem cilvēku vēro visdažādākās televīzijas programmas, filmas, raidījumus un citas pārraides. Šai nodarbei Latvijas iedzīvotāji ik dienas velta vidēji 5 stundas*.

 

„Cilvēki ar lielu nopietnību skatās televīziju un katram ir viedoklis par redzēto. Reizēm šie viedokļi ir ļoti vērtīgi. Lai sniegtu iespēju arī skatītājiem izteikties par redzēto un, iespējams, palīdzētu raidījumu veidotājiem radīt sabiedrībai noderīgāku saturu, LTV nolēma arī Latvijā piedāvāt „Eksperti dīvānā”,” stāsta raidījuma producente Ilze Jansone.

 

Televīzija mūsdienās cilvēkiem aizvieto ugunskuru vai ģimenes pavardu, kur pulcēties. Ar šo ikdienas rituāla statusu arī izskaidrojama tās tiešā un nozīmīgā ietekme.

 

„Nav tā, ka tikai televīzija ietekmētu skatītājus - arī skatītāji var ietekmēt televīziju, jo tieši viņi nosaka, ko un kad skatīties, kā to saprast un kā uz to reaģēt. Tādēļ svarīgi atklāt, ka skatītājs var un viņam vajag pārrunāt redzēto un vērtēt to. Īpaši svarīgi tas ir, audzinot bērnus. Te slēpjas raidījuma īpašā vērtība - tas ekrānā rāda aktīvo un apzinīgo TV skatītāju kā paraugu. Aktīvu skatītāju, kas neļaus sevi ietekmēt nezinot,” norāda Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Maģistra studiju programmas Komunikācija un mediju studijas vadītāja, asoc. profesore Ilva Skulte.

 

Kā eksperti raidījumā startēs septiņas draugu kompānijas un ģimenes - dalībnieki ir dažāda vecuma un ikdienā darbojas atšķirīgās jomās - vada apakšveļas veikalu, studē, apgūst zinības skolā, nodarbojas ar privāto biznesu, aizraujas ar mākslu, lasa lekcijas, aktīvi sporto un piedalās citās aktivitātēs.

 

Pirmajā raidījumā dalībnieki vērtēs spilgtākās LTV 60 gadu laikā tapušās pārraides - leģendas, lai kopā atminētos un salīdzinātu notikumus un televīziju toreiz un tagad.

 

Skatītāji jaunajam izklaides raidījumam var sekot līdzi katru trešdienu LTV1 ēterā plkst. 19:15 ar atkārtojumu tās pašas nedēļas sestdienā.

 

*Pētījumu kompānijas TNS 2014.gada septembra dati