RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Ilgākā telefonsaruna gadumijas svētkos notikusi ar Igauniju – vairāk nekā 2 stundas

Ilgākā telefonsaruna gadumijas svētkos notikusi ar Igauniju – vairāk nekā 2 stundas
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 13.01.2015. 16:24

Ziemassvētku un gadumijas svētku dienās ievērojami audzis uz ārzemēm veikto zvanu skaits, gada pēdējā dienā pat trīskārt pārsniedzot vidējo dienas rādītāju, – liecina mobilo sakaru operatora Amigo apkopotie dati. Svētku laiks iedvesmo sarunām ar tuviniekiem, un ilgākā telefonsaruna aizvadītājos svētkos sasniegusi pat 2 stundas un 20 minūtes. Zvanīts no Latvijas uz Igauniju. 

 

Kopumā piecās svētku dienās (24.12. – 26.12. un 31.12. – 01.01.) uz ārzemēm veikto zvanu skaits vidēji audzis par 73%, un populārākie zvanu galamērķi Amigo Zemcenu tarifa ārzemēm klientu vidū bija Krievija un Lielbritānija, kā arī Ukraina un Baltkrievija. Visvairāk uz ārzemēm zvanīts tieši gadumijā, bet garākās telefonsarunas fiksētas Ziemassvētku dienā, 25. decembrī un 1. janvārī. Vismaz stundu garas sarunas notikušas ar tuvuniekiem Igaunijā, Ukrainā un Lielbritānijā.

 

“Lai arī mūsdienās ir daudz iespēju savstarpējai saziņai, mobilais tālrunis arvien ir viens no galvenajiem veidiem, kā cilvēki sazinās ar saviem tuviniekiem, kas pārcēlušies uz dzīvi ārzemēs. Emocionālas un sirsnīgas sarunas ir labu attiecību pamatā, unzvani uz ārzemēm kļuvuši arvien pieejamāki arī izmaksu ziņā. Visaktīvāk cilvēki sazinās svētku laikā, jo tad ilgas pēc mīļajiem ir daudz spēcīgākas. Mūsu pētījumi rāda, ka ārzemēs dzīvojošie vairāk gaida zvanu no mājām, jo piezvanīt no Latvijas ir lētāk,” iespaidīgo zvanu apjoma pieaugumu skaidro Amigo vadītājs Artūrs Freimanis, aicinot ikvienu Latvijā uzņemties iniciatīvu arī ikdienā un sazināties biežāk ar ģimenes locekļiem un draugiem citās valstīs.

 

Apjomīgais zvanu skaits uz ārzemēm ir pierādījums tam, ka Ziemassvētkos un gadumijā ikviens jo īpaši vēlas būt tuvāk saviem mīļajiem un viņus iepriecināt. To apliecina arī lielā atsaucība Amigo rīkotajai Ziemassvētku apsveikumu akcijai. Sirsnīgās Amigo kartītes iepriecināja gandrīz 93 0000 saņēmēju, un ap 10 000 no tām bija īstas pastkartes. Vairāk nekā 30% no šiem sveicieniem tika nosūtīti tuviniekiem ārvalstīs.