RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Zintis Ekmanis jaunos bobslejistus apmāca pēc rodeo likumiem

Zintis Ekmanis jaunos bobslejistus apmāca pēc rodeo likumiem
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 28.01.2015. 16:15

Latvijas bobsleja leģenda Zintis Ekmanis jaunākajā AS "Latvijas Gāze" īsfilmu epizodē "Rodeo vīrs", izmantojot kovboja iemaņas, apmāca četrus jaunos talantus, kā pareizi apieties ar bobsleja kamanām. Izrādās, ka bobam ir ne tikai slieces un korpuss, bet arī raksturs un "radziņi". Vai jaunajiem censoņiem būs dūša un krampis savaldīt "Dusmīgo Bertu", vai tomēr nāksies stumt "Kaulaino ķēvi" - to uzzināsiet, noskatoties video.

 

Īsfilmu sērijas pirmajā epizodē "Neredzamais asmens" bija iespēja pārliecināties vai Latvijas operdziedātājai Ingai Šļubovskai ir pa spēkam ar balsi saplēst kristāla glāzi. Otrā sērija "Rodeo vīrs" ļauj ielūkoties bobsleja treniņu aizkulisēs, atklājot ar kādiem izaicinājumiem jārēķinās ikvienam bobslejistam. Jaunības maksimālismā visbiežāk visas cerības tiek liktas uz fizisko sagatavotību, taču Meistars Zintis Ekmanis demonstrē, ka ceļā uz panākumiem svarīgi ir ne tikai muskuļi, bet arī psiholoģiskā sagatavotību. Šī ir otrā no piecām sērijām AS "Latvijas Gāze" iedvesmotajā īsfilmu ciklā, kura devīze ir: "Galvenais ir sākt, bet, lai kaut ko sasniegtu, ir mazliet jāpasvīst."

 

Galvenās lomas atveidotājs Zintis Ekmanis ir viens no titulētākajiem Latvijas bobslejistiem. Ar šo sporta veidu viņš sāka nodarboties pagājušā gadsimta 80. gados, un sporta izcilnieku grāmatā ierakstīts kā 1985. gada Eiropas čempions, bet gadu iepriekš Sarājevas Olimpiskajās spēlēs "divniekos" viņš ieguva bronzas godalgu.

 

Turpmākajās seriāla epizodēs būs iespēja redzēt kā populāri aktieri, sportisti un rakstnieki, izspēlējot dažādas komiskas ainas, ved savus mācekļus pretī panākumiem.

 

Nereti pirmie soļi ir neveikli un amizanti – to spilgti parāda topošie izcilnieki, taču Meistari ir saprotoši - galvenais ir nepadoties! Īsfilmas iedvesmojis uzņēmums “Latvijas Gāze”, kas ar Latvijas Olimpiskās komitejas starpniecību atbalsta Olimpiskos ziemas sporta veidus jau kopš 1997. gada.

 

Īsfilma “Rodeo vīrs”: http://www.lg.lv/supervaronu-meistarklase/?rodeo-virs